Close
Ντοματόπιτα

Αν έχετε βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια τότε δοκιμάστε αυτή την πρωτότυπη συνταγή

Εκτέλεση
(Για 6-8 άτομα)
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με τη μαγιά, το αλάτι και τα μυρωδικά.
Δημιουργείτε ένα λάκκο στο κέντρο και ρίξτε το μέλι και τη μαργαρίνη.
Προσθέστε το νερό κι ανακατέψτε όλα τα υλικά, αρχικά με ένα κουτάλι κι έπειτα με τα χέρια, ζυμώνοντας σε ζύμη μαλακιά, να μην κολλάει στα δάχτυλα.
Σκεπάστε τη με πλαστική μεμβράνη κι αφήστε τη σε ζεστό, υγρό μέρος, για 1 ώρα, να διπλασιαστεί σε όγκο ή για 10 λεπτά σε ζεστό φούρνο.
Συγχρόνως, σε μια κατσαρόλα σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο στο λάδι. Ρίχνετε την ντομάτα, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι κι αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράζει 30 λεπτά, ώσπου να δέσει.
Ανοίξτε τη ζύμη σε φύλλο και στρώστε τη σε ένα ταψί για πίτσες με διάμετρο 30 εκ.
Απλώστε τη σάλτσα ντομάτας επάνω στη ζύμη, αφήνοντας ένα περιθώριο 2 εκ. τριγύρω, και πασπαλίστε την επιφάνεια με τη ρίγανη και το θυμάρι.
Ψήστε την ντοματόπιτα σε φούρνο 200 βαθμών για 25 λεπτά, ώσπου να ροδίσει το ψωμί.
Αν θέλετε για να αποκτήσει περισσότερη νοστιμιά πασπαλίζετε πάνω από την πίτα με τυρί φέτα και γκούντα πριν τη βάλετε στο φούρνο! Δίνει τρομερή γεύση.
Ντοματόπιτα