ΥΛΙΚΑ
– 12 μπισκότα μπι-μπερ
– 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
– 4 μεγάλες ώριμες μπανάνες
– 2 κουτιά φυτική σαντιγί (παγωμένη)
– ½ φλιτζ. τσαγιού γάλα
– 2 λεμόνια (ξύσμα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2. «Χτυπάμε» σε μίξερ και σε δυνατή ταχύτητα τη σαντιγί για 3-4 λεπτά ώσπου να αφρατέψει. Έπειτα, σε μεγάλο μπολ, λιώνουμε τις μπανάνες με πιρούνι, αδειάζουμε το καραμελωμένο γάλα, το μισό φλιτζάνι του φρέσκου γάλακτος και τα «χτυπάμε» πολύ καλά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μπισκότα αφού τα έχουμε θρυμματίσει με τα χέρια, το ξύσμα από δύο λεμόνια και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Τέλος, απλώνουμε το γλυκό σε μεγάλο πλαστικό τάπερ με καπάκι (το δικό μου έχει χωρητικότητα 4,5 λίτρα) και το βάζουμε στην κατάψυξη για μερικές ώρες. Να σημειώσω ότι σε σύγκριση με άλλα παγωτά, το μπανόφι λόγω της καραμέλας δεν σφίγγει πάρα πολύ στη κατάψυξη.
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Αποχωρεί πασίγνωστος πρωταγωνιστής από τη σειρά και μόλις το ανακοίνωσε
- Λεκέδες από σκουριά στα πλακάκια: Καθαρίστε ακόμη και παλιούς λεκέδες με αυτούς τους τρόπους
- Grand Hotel : Η Αγγέλα θάβει τον γιο της- Πεθαίνει στα χέρια της
- Ραγδαίες εξελίξεις με την υπόθεση της Ειρήνης Μουρτζούκου -Έφτασε η ώρα για απαντήσεις
- Στέλιος Κρητικός :Καθηλώνει με το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει- Το θετικό τεστ για καρκίνο