Αγαπάτε τα cheesecake όσο και εγώ;Τότε αυτά τα πολύχρωμα Cheesecake Πασχαλινά αυγά που βρήκαμε στο hungryhappenings θα κερδίσουν τις εντυπώσεις επάνω στο γιορτινό τραπέζι σας αυτό το Πάσχα και θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπες.
- μπισκότα αλεσμένα (ανάλογα την ποσότητα που θα φτιάξετε)
- καστανή ζάχαρη (ανάλογα την ποσότητα που θα φτιάξετε)
Υλικά
- κρεμα γαλακτος 250 γραμ.
- τυρί κρέμα 250 γραμ.
- ζάχαρη άχνη 150 γραμ
- χρώμα ζαχαροπλαστικής διάφορα
Για την κρέμα
Η συνταγή είναι πολύ απλή:
Σε φόρμες σιλικόνης τοποθετείτε την βάση του cheesecake που έχετε φτιάξει από αλεσμένα μπισκότα στο μπλέντερ μαζί με μαύρη ζάχαρη και βούτυρο.Δείτε συνταγές για cheesecake εδώ
Ψήστε για περίπου 10 λεπτά και αφήστε να κρυώσουν καλά.
Στο μεταξύ φτιάξτε την κρέμα.
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να γίνει μια απαλή κρέμα. Προσθέστε το τυρί κρέμα και χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.Χωρίστε τη γέμιση σε τέσσερα κύπελλα, χρωματίστε ένα ροζ , ένα μπλε, ένα κίτρινο και ένα μοβ με χρώματα ζαχαροπλαστικής.
Βάλτε μια κουταλιά από κάθε μείγμα σε ένα μικρό μπολ. Μην τα ανακατέψετε, απλά ρίξτε το ένα δίπλα στο άλλο στο μπολ.Μπορείτε να δημιουργήσετε όσα χρώματα θέλετε, απλά μην προσπαθήσετε να αναμίξετε πάρα πολλά μαζί σε ένα μπολ γιατί θα γίνουν σαν λάσπη.
Βάλτε τις φόρμες σιλικόνης,σε ένα ταψί.
Στη συνέχεια βυθίστε ένα μεγάλο κουτάλι μέσα στο πολύχρωμο μείγμα και ρίξτε το επάνω από το μπισκότο.
Το τέχνασμα για να στροβιλιστεί ωραία το χρώμα στις θήκες, είναι να βυθίσετε το κουτάλι σας μέσα στο μπολ και να το σηκώσετε μέσα από όλα τα χρώματα. Επαναλάβετε έως ότου κάθε οβάλ κοιλότητα γεμίσει,αφήνοντας λίγο κενό.
Μόλις τα καλούπια σας γεμίσουν, τοποθετήστε το ταψί στον φούρνο και πολύ προσεκτικά ρίξτε βραστό νερό μέσα στο ταψί. Σιγουρευτείτε ότι δεν θα πέσει καθόλου νερό πάνω στα cheesecakes.Χρειάζεται απλά αρκετό νερό για να καλυφθούν μέχρι την μέση οι πλευρές των καλουπιών σιλικόνης.
Αυτό το βήμα δεν είναι υποχρεωτικό, αλλά τα cheesecakes σας θα είναι πιο κρεμώδη, αν τα ψήσετε σε ένα ταψί με νερό.
Μόλις τα cheesecakes ψήθούν για 18-22 λεπτά, βγάλτε το καλούπι έξω από το ταψί και αφήστε τα να κρυώσουν για 30 λεπτά.
Καλύτερο είναι να τα παγώσετε για μερικές ώρες μέχρι να είναι πολύ σταθερά. Κάνει την αφαίρεσή τους από το καλούπι εξαιρετικά εύκολη. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε στο πίσω μέρος του καλουπιού και να τα βγάλετε.
Τοποθετήστε τα cheesecakes πάνω σε απορροφητικό χαρτί και καλύψτε τα με μια χαρτοπετσέτα, για να απορροφήσει τη υγρασία και τοποθετήστε τα στο ψυγείο μέχρι να είστε έτοιμοι να σερβίρετε.
Μπορείτε να κρατήσετε αυτά τα cheesecakes σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για αρκετές ημέρες ή στην κατάψυξη μέχρι και μερικούς μήνες.
Περισσότερες ιδέες και πασχαλινές συνταγές θα βρείτε εδώ
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Πέτρος κλέβει την καρδιά της Δέσποινας
- Η Γη της Ελιάς : Ο Δημοσθένης αποκληρώνει την Ειρήνη
- Ειρήνη Μουρτζούκου : “Ο πατέρας των παιδιών μου είναι στον οικογενειακό κύκλο – Αν πω το όνομα του θα βρεθώ σε χαντάκι”
- Τρύφωνας Σαμαράς : Στο νοσοκομείο εσπευσμένα ο γνωστός κομμωτής
- Γιορτινά σοκολατάκια με λευκή σοκολάτα και limoncello