Υλικά
900 περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια ξερή μαγιά
1 νεροπότηρο νερό χλιαρό
1 νεροπότηρο γάλα φρέσκο χλιαρό
1 νεροπότηρο ηλιέλαιο
3 κουταλάκια γλυκού αλάτι
5 κουταλάκια γλυκού ζάχαρη
Γέμιση
800 γρ. τυρί
2 κουταλιές σούπας γιαούρτι στραγγιστό
2 αυγά
λίγο πιπέρι
Εκτέλεση
Για τη ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνετε το χλιαρό γάλα και το χλιαρό νερό και μέσα σε αυτά διαλύετε τα φακελάκια της μαγιάς, μαζί με τη ζάχαρη. Ανακατεύετε καλά και έπειτα προσθέτετε το αλεύρι, το αλάτι και στο τέλος ρίχνετε το λάδι και ζυμώνετε καλά μέχρι να αποκτήσετε μια ωραία βελούδινη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια σας. Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο ακόμη αλεύρι. Κατόπιν αφήνετε τη ζύμη να φουσκώσει μέχρι να ετοιμάσετε τη γέμιση.
Για τη γέμιση: Τρίβετε τη φέτα στον τρίφτη, την βάζετε μέσα σε ένα μπολ, προσθέστε το γιαούρτι, τι πιπέρι και τέλος τα δυο χτυπημένα αυγά και ανακατεύετε. Κόβετε λίγη ζύμη, την κάνετε μπαλίτσα, την ανοίγετε σε φύλλο, βάζετε στη μέση του μια κουταλιού γέμιση, την κλείνετε σαν πουγκάκι, έπειτα πατάτε την ένωση προς τα μέσα και το τοποθετείτε με την ένωση προς τα κάτω σε ένα ταψί που έχετε βάλει προηγουμένως ένα φύλλο λαδόκολλα. Τα ψήνετε στους 175 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά στον αέρα.
Είναι κατάλληλα για κολατσιό στο σχολείο και στο γραφείο. Διατηρούνται αρκετές ήμερες.
Καλή Επιτυχία!
Olga Polydorou
faevradu.
Ειδήσεις σήμερα
- Τί ώρα κλείνουν τα Σούπερ Μάρκετ σήμερα Κυριακή 22/12
- Aνακαλείται μαρμελάδα – Εντοπίστηκαν κομμάτια πλαστικού
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 23/12/2024 ως 29/12/2024 για όλα τα ζώδια
- Μυρωδιά μούχλας στα πλυμένα ρούχα : Το κρυφό κουμπί στο πλυντήριο που θα τα κάνει μαλακά και μοσχομυριστά
- Μενού Χριστουγέννων 2024: Δείτε τις καλύτερες συνταγές για το Γιορτινό τραπέζι