Εκπληκτικά μπισκότα με Παραδοσιακή χειροποιήτη μαρμελάδα «στο λεπτό»!!
Τι καλύτερο από μια εύκολη, γρήγορη, φθηνή και, το κυριότερο, γευστικότατη συνταγή για μπισκότα με μαρμελάδα, προσοχη όμως προτιμήστε παραδοσιακές μαρμελάδες απο ελληνικούς Αγροτικούς Συνεταιρισμούς αγοράζοντας απευθείας η απο καταστήματα παραδοσιακών προϊοντων αλλά και μέσω του ίντερνετ, για να έχετε γνήσια μαρμελάδ χωρίς γλυκόζη και συντηρητικά.
Μπισκότα διπλά με παραδοσιακή μαρμελάδα
Τρία φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρι
1 φλυτζανι γαλα
½ βιτάμ
1 μπέικιν πάουντερ
4 κρόκοι αυγών
2 βανίλιες
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με το μπέικιν πάουντερ. Το βάζετε σε λεκάνη, κάνετε στο κέντρο μια γουβίτσα και ρίχνετε τους κρόκους, χτυπημένους με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Κατόπιν βάζετε το βούτερο λιωμένο.
Ζυμώνετε προσθέτοντας λίγο λίγο το γάλα, ώστε να γίνει μια ζύμη μαλακή. Το αφήνετε να σταθεί αρκετή ώρα στο ψυγείο (περίπου 1 ώρα) και κατόπιν, με ένα κουταλάκι, απλώνετε τη ζύμη στη μορφή που θέλετε να έχουν τα μπισκότα (εμείς τα προτιμάμε στρογγυλά), επάνω σε μια λαδόκολλα.
Τα ψήνετε σε μέτρια θερμοκρασία (180-200 βαθμούς) για περίπου 15 λεπτά. Αφού τα βγάλετε και κρυώσουν τα ενώνετε ανά δύο, βάζοντας στη μέση μαρμελάδα. Προτείνουμε και αντί της μαρμελάδας, να δοκιμάσετε και τη μερέντα. Γίνονται πολύ νόστιμα και πολύ αφράτα. Θα τα λατρέψετε!
Πηγή: itabloid.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα