Μάθετε πώς να φτιάξετε το σπιτικό κοκτέιλ, Σανγκριά!
Υπάρχουν τόσες πολλές συνταγές σανγκριά, όσες και οι Ισπανοί που την έχουν εφεύρει.
Η σανγκριά είναι ένα κοκτέηλ με βάση το κόκκινο κρασί, φρούτα και λίγη ζάχαρη. Ο καθένας μπορεί να προσθέσει ή να αφαιρέσει, ανάλογα με τα γούστα. Εγώ θα σας δώσω την βασική συνταγή για σανγκριά με φρούτα εποχής.
Yλικά για 6 άτομα
1 μπουκάλι κόκκινο, ποιοτικό κρασί
50 γραμμάρια ζάχαρη ή σιρόπι αγαύης
1 ξυλάκι κανέλα
3 σκελίδες κάρδαμο
1 αστεροειδή γλυκάνισο
1 πορτοκάλι βιολογικό
1 κιλό φρούτα εποχής: φράουλες, μήλα, αχλάδια, λεμόνια, πορτοκάλια
Αποφύγετε το πεπόνι, έχει τάση να καλύπτει τα πάντα με τη γεύση του
Μάθετε πώς να φτιάξετε νηστίσιμο παγωτό με μπανανακαι φυστικοβούτυρο
Εκτέλεση
Βάζουμε το κρασί, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά σε κατσαρόλα
Κόβουμε μια μεγάλη λωρίδα φλούδας πορτοκάλι και την προσθέτουμε
Το βάζουμε να βράσει για 5 λεπτά
Το αφαιρούμε από τη φωτιά αμέσως
Προσθέτουμε τον χυμό ενός πορτοκαλιού
Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς
Στο μεταξύ, πλένουμε καλά και κόβουμε τα φρούτα σε μικρά κομμάτια
Τα βάζουμε σε ένα μπολ
Προσθέτουμε και το κρασί με τα υπόλοιπα
Τα σκεπάζουμε με διαφάνεια
Αφαιρούμε τα μπαχαρικά και βάζουμε την σανγκριά στο ψυγείο για 2 ώρες
Οταν σερβίρουμε, προσθέτουμε φύλλα δυόσμου ή μέντας, ένα κομμάτι φρούτο κλπ
Θέλει παγάκι στο ποτήρι και κομμάτια φρούτων
Η σανγκριά μένει άθικτη στο ψυγείο για λίγες ημέρες
Αν είναι πολύ έντονο το αλκοόλ, προσθέστε χυμό πορτοκάλι για να νερώσει
Πηγή: iefimerida.gr