Νηστίσιμες καριόκες απο την Αργυρω Μπαρμπαριγου!Ειναι πεντανοστιμες!
- ζαχαρη 200 γρ.
- νερό 200 γρ.
- κακαο 2 κ.σ.
- κανελά ¼ κ.γ.
- κονιάκ 4 κ.σ.
- καρυδια 250 γρ. ψιλοκομμένα
- φρυγανιά 150 γρ.
Υλικά
- κουβερτουρα 500 γρ. λιωμένη
Για την επικάλυψη
Εκτέλεση
Τα 4 πρώτα υλικά τα βάζουμε σε κατσαρόλα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει βράση. Το βγάζουμε από την εστία. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, κονιάκ, καρύδι, φρυγανιά και ανακατεύουμε καλά να γίνει ζύμη.
Είτε ανοίγουμε την ζύμη σε χοντρό φύλλο ή κόβουμε καριόκες με κουπ – πατ, είτε κάνουμε την ζύμη ρολό όπως το μωσαϊκό και αφού παγώσει το κόβουμε φέτες.
Βουτάμε τις καριόκες σε λιωμένη κουβερτούρα να καλυφθούν. Τις αφήνουμε σε λαδόκολλα να στεγνώσουν και να κρυώσουν καλά. Τις τυλίγουμε σε χαρτάκια. Τις διατηρούμε σε δροσερό σημείο (όχι ψυγείο).