Close
Μοσχαράκι Gulasch

Gulasch!!!
Μια πολύ ωραία ούγγρικη συνταγή!

Εμείς την φάγαμε την αυθεντική της μορφή στην Βουδαπέστη,αλλά την συναντήσαμε και σε άλλες χώρες, όπως Γερμανία,Αυστρία,Τσεχία με πολλές παραλλαγές και συνοδευτικά!
(Πιπεριές, καρότα,βουτυρωμένες βραστές πατάτες,πουρέ,χυλοπίτες,νιόκι)

Σήμερα, εμείς θα σας το δείξουμε στην Ελλάδα με Ελληνικά υλικά και μυρωδιές!😊😍‪#‎onlylove‬ ‪#‎lovechildren‬

Συστατικά

700gr. Μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλη κουταλιά της σούπας πάπρικα
400gr. Χυμός φρέσκιας ντομάτας
Μια πρέζα ζάχαρη
1 κουταλιά του γλυκού μαντζουράνα
1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
Αλατοπίπερο
1 ½ φλιτζάνι ζωμός

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Το αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και το φυλάμε στην άκρη.

Στο ίδιο σκεύος ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρουμε για 1 λεπτό και πασπαλίζουμε με την πάπρικα, το κύμινο και τη μαντζουράνα.

Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας ανακατεμένο με το ζωμό και τη ζάχαρη. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Το μεταφέρουμε σε σκεύος φούρνου με καπάκι και μαγειρεύουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C για 2 ώρες.

Το σερβίρουμε ζεστό με συνοδευτικό της αρεσκείας μας κι αν θέλουμε το βάζουμε μέσα σε καρβελάκια ψωμιού, όπως στην φωτογραφία μας για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα!

galashe

Καλή σας όρεξη και καλό Σαββατοκύριακο!

Την crazymom θα τη βρείτε και στη σελίδα της στο facebook