Σίγουρα, θα θυμάστε τα σαββατοκύριακα που μπορεί να πηγαίνατε στο χωριό και όλο το σπίτι της γιαγιάς μύριζε ζυμωμένο σπιτικό ψωμί! Δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που να μυρίζουν καλύτερα από το σπιτικό ψωμί. Τα σπιτικά ψωμιά και τα ψωμιά του εμπορίου διαφέρουν αρκετά σε ποιότητα – και τα σπιτικά ψωμιά είναι επίσης πολύ πιο νόστιμα αλλά και πιο θρεπτικά.
Επίσης, αυτά έχουν και τέλειο άρωμα, γεγονός που τα κάνει ακόμη πιο λαχταριστά. Ωστόσο, δεν γνωρίζουμε όλοι μας πώς να φτιάξουμε ψωμί στο σπίτι, και οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι περίπλοκο. Ωστόσο, υπάρχει μια απλή συνταγή με εύκολα διαθέσιμα υλικά που θα σας βοηθήσουν να κάνετε ένα ωραίο σπιτικό πιτόψωμο!
Δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που να μυρίζουν καλύτερα από το σπιτικό ψωμί.
Δείτε ακόμη: Τυροπιτα ταψιου στα γρηγορα
Δείτε τι πρέπει να κάνετε:
Συστατικά:
- 3 φλιτζάνια αλεύρι
- 1 ποτήρι ζεστό νερό
- 1 πακέτο μαγιά
- ½ κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
- ½ κουταλιά της σούπας φυτικό έλαιο
- ½ κουταλιά της σούπας αλάτι
- Λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 φλιτζάνια αλεύρι (προαιρετικό)
Δείτε ακόμη: Η πιο εύκολη τυρόπιτα (του κόσμου)!
Παρασκευή:
Ανακατέψτε τη μαγιά, το νερό, και το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα, τότε αφήστε το για 15 λεπτά μέχρι να παρατηρήσετε φυσαλίδες στην επιφάνεια. Τώρα, προσθέστε το λάδι και το αλάτι, και στη συνέχεια, προσθέστε 2 ακόμη φλιτζάνια αλεύρι και ζυμώστε για περίπου 10 λεπτά. Αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για 2 ώρες μέχρι η ζύμη να διπλασιάζεται σε μέγεθος.
Δείτε ακόμη: Πιτάκια με μπανάνα και μερέντα, με 3 υλικά, της στιγμής
Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, κόψτε τη σε 8 κομμάτια και αρχίστε να τη ζυμώνετε ώστε να πάρει σχήμα. Καλύψτε τη αργότερα με ένα διηθητικό χαρτί και αφήστε τη για 30 λεπτά. Μετά από μισή ώρα, τεντώστε τη ζύμη με τον πλάστη για να σχηματίσετε 12 εκατοστών πίτες με πλάτος 5 mm. . Βάλτε σε ένα τηγάνι, λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέστε τις πίτες μία προς μία, και τηγανίστε τες για περίπου 2 λεπτά ανά πλευρά. Αν προτιμάτε το φούρνο, βάλτε τις πίτες σε ένα ταψί αλειμμένο με λάδι και ψήστε για 10 λεπτά στους 240 βαθμούς.
Εκτός του οτι είναι πεντανόστιμα , αυτά τα σπιτικά πιτόψωμα είναι και πολύ θρεπτικά. Γαρνίρετε με λίγο τυρί, ελιές, μαρούλι, σαρδέλες, ντομάτες, αυγά ή μανιτάρια και απολαύστε!
Πηγή: keepyourbody.com
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια