Δεν θα μπορούσα να μη βρω κάποιες διαφορετικές συνταγές για Βασιλόπιτα!
Είναι τρεις ,πεντανόστιμες συνταγές που θα λατρέψετε !
Α!Το φλουρί μη ξεχάσετε όπως εγώ πέρυσι!!!
Με λέυκη Σοκολάτα
Εκτέλεση
Βάλτε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπήστε τα μέχρι να αφρατέψουν. Ρίξτε τα αυγά και το γάλα και ανακατέψτε για 1-2 λεπτά και μετά ρίξτε το αλεύρι, τη βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού και την καρυδόψιχα.Ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα και αδειάστε το μείγμα σε αλευρωμένο και βουτυρωμένο ταψί. Ψήστε τη βασιλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμοί και αφήστε την να κρυώσει. Ψιλοκόψτε την λευκή σοκολάτα και λιώστε την σε μπεν μαρί. Προσθέστε το ηλιέλαιο ανακατέψτε και καλύψτε την βασιλόπιτα.
Βασιλόπιτα με ρόδι του Στέλιου Παρλιάρου
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αμύγδαλο, το μπέικιν πάουντερ και το χονδροκομμένο αμύγδαλο. Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψει.
Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά με μία πλαστική κουτάλα. Ρίχνουμε εναλλάξ το μείγμα του αλευριού με το κρασί και το ρόδι ανακατεύοντας ελαφρώς και για λίγο ώστε το μείγμα να μην χάσει τον όγκο του.
Τοποθετούμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα διαμέτρου 26 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (Miele) στους 170οC για 50 λεπτά. Ένα χρειαστεί ψήνουμε λίγο παραπάνω. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει μέσα στη φόρμα και ξεφορμάρουμε.
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Σοκολατένια Βασιλόπιτα
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά και τους κρόκους, μαζί με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε τη μαγιά διαλυμένη στο νερό και στη συνέχεια το αλάτι, τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού και το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε λίγο-λίγο όσο αλεύρι χρειαστεί, ώστε να πετύχουμε μια ζύμη σφιχτή, που δε θα κολλάει στα χέρια μας. Πρέπει να χτυπήσουμε τη ζύμη στο μίξερ για 7′.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο σχήμα, τη βουτυρώνουμε με το λιωμένο βούτυρο, τη διπλώνουμε και τη βάζουμε στο ψυγείο για 20′.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, άλλες 2 φορές και στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη σε μακρύ παραλληλόγραμμο.
Την πασπαλίζουμε με κομματάκια σοκολάτας και τη διπλώνουμε σιγά-σιγά σε μακρύ ρολό και στη συνέχεια την τυλίγουμε σε σπιράλ και τη βάζουμε σε στρογγυλό ταψάκι 25 εκ.
Πατάμε τη ζύμη να απλώσει, γιατί στο ψήσιμο θα φουσκώσει. Την αλείφουμε από πάνω με έναν κρόκο αυγού, αραιωμένο με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με φιστίκι Αιγίνης.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 30′-35.
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 250 γρ
- αυγα 2 σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- ζαχαρη 250 γρ
- βουτυρο 125 γρ.
- γάλα 1/2 φλ.
- βανίλια 1 σκόνη
- πορτοκαλι ξύσμα από 1
- καρυδια 1 φλ. τριμμένα
- σοκολάτα 300 γρ. λευκή
- ηλιέλαιο 2 κουταλιές της σούπας
- αλευρι για την επάλειψη του ταψιού
- βουτυρο για την επάλειψη του ταψιού
Υλικά
- αλευρι 300 γρ.
- αμυγδαλα 110 γρ. σε σκόνη
- αμυγδαλα 60 γρ. χονδροκομμένο αναποφλοίωτο
- μπέικιν πάουντερ 1 κ.γ.
- βουτυρο 125 γρ.
- ζαχαρη 220 γρ. λευκή
- κρεμα γαλακτος 250 γρ. 36% λιπαρά
- κρασι 250 γρ. λευκό γλυκό
- ροδι σπόρους από 1
- ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Βασιλόπιτα με ρόδι του Στέλιου Παρλιάρου
- αυγα 2 ολόκληρα
- αυγα 2 κρόκους από
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κούπες
- λεμονι ξύσμα από 1
- ζαχαρη 1/4 κούπας
- βανίλια 1/4 κουταλάκι
- μαγιά 2 κουταλιές σε 1/4 κούπας νερό
- αλατι 1/4 κουταλάκι
- βουτυρο 1/4 κούπας λιωμένο
- βουτυρο 2/3 κούπας για άλειμμα
- σοκολάτα 1 κούπα κομματάκια ( ή τρούφα σοκολάτας)