Πάντα περισσεύει γαλοπούλα μετά το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Δείτε λοιπόν πως να την αξιοποιήσετε
Εκτέλεση
Ανακατέψτε σ’ ένα μπολ τα υλικά της σάλτσας. Ζεστάνετε στο γουόκ το λάδι και σωτάρετε ελαφρά το τζίντζερ. Ρίξτε το μπέικον κι ανακατέψτε το, ώσπου να λιώσει το λίπος του. Προσθέστε το κρεμμύδι κι ανακατέψτε, ώσπου να μαραθεί. Ρίξτε κατόπιν τις πιπεριές και συνεχίστε το ανακάτεμα, ώσπου να μαραθούν κι αυτές. Ρίξτε στη συνέχεια τα μανιτάρια και το καλαμπόκι, ανακατεύοντας συνεχώς και τέλος προσθέστε τη γαλοπούλα. Ανακατέψτε να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά και να ζεσταθεί. Ρίξτε τη σάλτσα και συνεχίστε το ανακάτεμα μερικά λεπτά ακόμη. Σερβίρετέ το, συνοδεύοντάς το με ρύζι πιλάφι.
- σησαμέλαιο 1/4 κούπας ή καλαμποκέλαιο
- τζίντζερ 2 κουταλιές τριμμένο
- μπεικον 6 λωρίδες σε κομματάκια
- κρεμμυδι 1 μέτριο σε φετάκια
- πιπεριά 1 κόκκινη
- πιπεριά 1 πράσινη
- μανιταρια 1 κούπα σε φετάκια
- καλαμποκι 1 κούπα
- γαλοπουλα τα περισσεύματα σε κομματάκια
- ντοματίνια 6 κομμένα στα τέσσερα
Υλικά
- ντοματα 1/4 κούπας κονκασέ
- ζαχαρη 1 κουταλάκι
- σκορδο 1 μικρή σκελίδα τριμμένο
- μελι 2 κουταλιές
- σάλτσα σόγιας 1/4 κούπας
Για τη σάλτσα
Ειδήσεις σήμερα
- Μαίρη Βιδάλη : Η σπαρακτική ανάρτηση για τον γιό της και το συγνώμη
- Πέθανε ο Γιάννης Λαμπρόπουλος
- Το ψυχολογικό τεστ που θα σας φανερώσει αν κουβαλάτε κάποιο κρυμμένο τραύμα βαθιά στο υποσυνείδητο σας
- Καλοριφέρ : Κόλπο μηχανικού για να ζεστάνετε πιο γρήγορα και ανέξοδα το σπίτι
- Η Γη της Eλιάς : Η Άννα γεννάει στα χωράφια με βοηθό τον Μιλτιάδη