Εμείς τη Κυριακή τρώμε φουρνιστό φαγάκι! Και αν ένα κρέας πλησιάζει το λουκούμι, μάλλον είναι αυτό.Ρουμελιώτικο αρνί στον φούρνο και θα τρίζουν τα πιρούνια!
- αρνι 1/2
- πατατες 2 κιλα κομμενες
- αλευρι 2 κ.σ.
- μουσταρδα 2 κ.σ.
- μελι 1 κ.σ.
- σκορδο 6 σκελίδες ψιλοκομμένο
- λεμονι 2 χυμό)
- αλατι
- πιπέρι
- βουτυρο 3 κουτ. σούπας
- κρασι 1 ποτήρι λευκό
- πορτοκαλι 2 χυμό
- νερό 2 φλ.
- σκορδο 2 κεφάλια ολόκληρα
- ρίγανη 1 κουτ. σούπας
- δενδρολίβανο 1 κλωνάρι
- ελαιολαδο ½ φλιτζάνι
Υλικά
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι με τη μουστάρδα και το μέλι. Αλείφουμε με το μείγμα καλά το αρνί. Ανοίγουμε με μαχαίρι αρκετές μικρές τρύπες στο κρέας και τις γεμίζουμε με τις ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου, αλάτι και πιπέρι. Bάζουμε στο ταψί το αρνάκι και το περιχύνουμε με τον χυμό από τα λεμόνια και τα πορτοκάλια.
Αλατοπιπερώνουμε καλά και προσθέτουμε στο ταψί το βούτυρο ή τη μαργαρίνη, το κρασί, το νερό και τα κεφάλια των σκόρδων κομμένα οριζόντια στα δύο. Απλώνουμε τη ρίγανη και το δεντρολίβανο πάνω στο κρέας και σκεπάζουμε το ταψί με λαδόχαρτο. Πάνω από το λαδόχαρτο βάζουμε αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στον φούρνο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία 100 βαθμούς για περίπου 70 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο το ταψί και προσθέτουμε τις πατάτες.
Aν χρειάζεται νερό, προσθέτουμε λίγο και μαζί βάζουμε και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες, σκεπάζουμε ξανά το ταψί με λαδόχαρτο και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το φαγητό για μισή ώρα. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το χαρτί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά επιπλέον.