Το βουτυρόγαλα ή αλλιώς buttermilk είναι ένα υλικό πολύ γνωστό στην Αμερικάνικη κουζίνα αλλά όχι τόσο διαδεδομένο στην Ελληνική. Ωστόσο έχουμε αρχίσει και βρίσκουμε πολλές συνταγές με βουτυρόγαλα. Στα ελληνικά supermarketείναι λίγο δύσκολο να βρει κάποιος buttermilk εμείς όμως θα σας δώσουμε τη συνταγή για να φτιάχνετε μόνοι σας.
Εκτέλεση
Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι γάλα και ξύδι ή λεμόνι.
Βάλτε σε 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα και προσθέστε μέσα μια κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι ή χυμό λεμονιού και στη συνέχεια ανακατέψτε καλά.
Προφανώς τις ποσότητες τις αλλάζετε ανάλογα με το πόσο βουτυρόγαλα χρειάζεστε!
Αφήνεται το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 10 λεπτά.
Θα δείτε το βουτυρόγαλα να έχει πήξει.
Αν όχι προσθέστε λίγο ακόμα ξύδι ή λεμόνι και αφήστε το να πήξει.
Ειδήσεις σήμερα
- Στην Ευελπίδων η Ειρήνη Μουρτζούκου παίρνει τον δρόμο προς τον εισαγγελέα
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Η Γη της Ελιάς : Δεν θέλω να πληγωθείς – Ο Στάθης προσπαθεί να προστατέψει την Αριάδνη
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους