Τέλεια ιδέα???
Εκτέλεση:
Βράζουμε τη ζάχαρη μαζί με το νερό για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνας αφού προηγουμένως τα έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το ρίχνουμε μέσα στο μίξερ και το χτυπάμε έως ότου ασπρίσει και σφίξει όπως η μαρέγκα. Σταματάμε το χτύπημα.
Σε μία λαδόκολλα απλώνουμε άχνη ζάχαρη και από πάνω το μείγμα σε πάχος 1-2 εκ.
Πασπαλίζουμε με άχνη, αφήνουμε για αρκετές ώρες εκτός ψυγείου, να σταθεροποιηθεί (προτιμότερο μία νύχτα) κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια και τα τυλίγουμε με άχνη ζάχαρη.
Εάν θέλουμε τα περνάμε σε καλαμάκια. Επίσης, καθώς χτυπάμε το μείγμα στο μίξερ, μπορούμε να το χρωματίσουμε με λίγες σταγόνες από το χρώμα της αρεσκείας μας (χρώμα ζαχαροπλαστικής).
topsyntages.gr
- ζαχαρη 400 γραμμάρια
- νερό 400 γραμμάρια
- ζελατίνη 4 φύλλα (20 γραμμάρια)
- ζάχαρη άχνη για την επικάλυψη
- χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας μας
Υλικά
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή