Απλές τούρτες, αλλά στολισμένες με φαντασία, μεταμορφώνονται σε αρκουδάκια, ψαράκια, πίστες αγώνων αυτοκινήτων και ότι άλλο μπορούμε να φανταστούμε.
Εάν δεν έχετε πιατέλα που να χωρέσει μια τούρτα με περίεργο σχήμα, φτιάξτε τη μόνη σας.
Για παράδειγμα, σας έχω παρακάτω μια τούρτα αρκουδάκι. Το στάνταρντ μέγεθος του ταψιού μας, έχει διάμετρο 22 εκατοστά συν τα αυτάκια του, άλλα 7 εκατοστά. Η πιατέλα μας θα πρέπει να είναι, 32 με 35 εκατοστά διάμετρο. Έχουμε τέτοια πιατέλα; Εάν όχι, κάνουμε το εξής.
Κόβουμε 2 δίσκους από χοντρό λευκό χαρτόνι 32-35 εκατοστά διάμετρο, τους οποίους θα τους κολλήσουμε, τον ένα επάνω στον άλλο.
Θα κόψουμε επίσης ένα δίσκο ίδιας διαμέτρου, από ασημένιο χαρτόνι που συνήθως δεν είναι τόσο χοντρό και θα τον κολλήσουμε και αυτόν, επάνω στους λευκούς.
Υπάρχουν δε στα βιβλιοπωλεία διακορευτές σχεδίων, που πριν κολλήσετε τα χαρτόνια μπορείτε να δημιουργήσετε εξωτερική γιρλάντα και μετά να τα συναρμολογήσετε. Γίνονται καταπληκτικά!
Βασική ζύμη για παντεσπάνι βανίλια
Υλικά
9 αβγά
300γραμμ. ζάχαρη
2 βανίλιες
Ελαχιστότατο αλάτι
Ξύσμα λεμόνι, ή πορτοκάλι
150 γραμμ. αλεύρι μαλακό
150 γραμμ. κορν-φλάουρ
40 γραμμ. λιωμένο βούτυρο κρύο
Εκτέλεση:
1. Ανάβουμε το φούρνο μας στους 175ο C στον αέρα. Στρώνουμε με λαδόκολλα τον πάτο 2 ταψιών 22 εκατοστών διαμέτρου και ύψους 5 εκατοστών.
2. Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
3. Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει, για να βάλουμε από πάνω μια δεύτερη κατσαρόλα μικρότερη και να δημιουργήσουμε μπεν-μαρι.
4. Χτυπάμε με το σύρμα χειρός στη δεύτερη κατσαρόλα τα αβγά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και στη συνέχεια, προσθέτουμε τις βανίλιες, το αλάτι και το ξύσμα, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να αρχίσουν να αχνίζουν.
5. Μεταφέρουμε το μείγμα των χλιαρών αβγών, στο μίξερ, και τα χτυπάμε με το σύρμα του μίξερ στην 3η ταχύτητα για 5 λεπτά και έπειτα στη 2η ταχύτητα, μέχρι να φουσκώσουν.
6. Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ, 2 φορές το αλεύρι μαζί με το κορν-φλάουρ.
7. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών, λίγο-λίγο το αλεύρι με το κορν-φλάουρ, ανακατεύοντας απαλά για να ενωθούν. Προσθέτουμε και το βούτυρο και συνεχίζουμε να τα ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
8. Μοιράζουμε το μείγμα στα 2 ταψιά και τα φουρνίζουμε για 35 λεπτά περίπου.
9. Όταν τα ξεφουρνίσουμε τα αφήνουμε πάνω στον πάγκο να κρυώσουν και έπειτα τα αναποδογυρίζουμε για λίγο σε σχάρα για να αναπνεύσουν.
Βασική ζύμη για παντεσπάνι σοκολάτα
Υλικά
9 αβγά
270 γραμμ. ζάχαρη
2 βανίλιες
Ελαχιστότατο αλάτι
Ξύσμα λεμόνι, ή πορτοκάλι
100 γραμμ. αλεύρι μαλακό
100 γραμμ. κορν-φλάουρ
50 γραμμ. κακάο
40 γραμμ. λιωμένο βούτυρο κρύο
Εκτέλεση:
Η διαδικασία είναι ακριβώς ίδια με το παντεσπάνι βανίλια, με την διαφορά ότι κοσκινίζετε και το κακάο μαζί με το αλεύρι και το κορν-φλάουρ.
Σιρόπι
3 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
3 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
Βανίλια
Εκτέλεση:
1. Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη για 3 λεπτά. (Ο χρόνος θα μετρήσει από τη στιγμή που θα αρχίσει να βράζει).
2. Βάζετε το σιρόπι από τη φωτιά, ρίχνετε την βανίλια, το ανακατεύετε και το αφήνετε να κρυώσει.
Τούρτα με Kit-Kat και Μ&Ms
Για την τούρτα
Παντεσπάνι σοκολάτας (βλέπε συνταγή)
Σιρόπι (βλέπε συνταγή)
6-7 πακέτα Kit-Kat (Στο ψυγείο για να είναι σκληρά)
300 γραμμ. M&M’s
50 εκατ. φαρδιά κορδέλα
Για τη γέμιση μους σοκολάτας
Υλικά
½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο (Είναι το ½ από 1 πακέτο βούτυρο των 250 γραμμ.)
¾ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
6 κρόκους αβγών
6 ασπράδια αβγών
200 γραμμ. Σοκολάτα κουβερτούρα
½ φλιτζάνι ζάχαρη
Ελαχιστότατο αλατάκι
Βανίλια
1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
Εκτέλεση:
1. Αφήνετε το βούτυρο έξω από το ψυγείο για να μαλακώσει.
2. Λιώνετε τη σοκολάτα σε ένα τηγανάκι σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και την αφήνετε να κρυώσει. Κατά διαστήματα να την ανακατεύουμε για να μη σας κάνει κρούστα.
3. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει άσπρο και αφράτο μείγμα.
4. Προσθέτετε έναν-έναν τους κρόκους, ενώ συνεχίζετε να το χτυπάτε.
5. Και τέλος, ρίχνετε λίγη-λίγη την λιωμένη σοκολάτα.
6. Σε ένα καθαρό μπολ, με το μιξεράκια χειρός και σε χαμηλή ταχύτητα, χτυπάτε τα ασπράδια με ελάχιστο αλατάκι, μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτετε τμηματικά το ½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη και τη βανίλια. Συνεχίζετε να τα χτυπάτε για 2-3 λεπτά ακόμα, για να δέσει η μαρέγκα και να γυαλίσει.
7. Αδειάζετε τη μισή μαρέγκα στο μείγμα με τη σοκολάτα και τα ανακατεύετε πολύ απαλά με μια σπάτουλα. Ρίχνετε και την υπόλοιπη μαρέγκα και συνεχίζετε το απαλό ανακάτεμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
8. Βάζουμε για λίγο το μπολ με την κρέμα στο ψυγείο να σφίξει.
Συναρμολόγηση,
1. Βγάζουμε τα Kit-Kat από το ψυγείο, ανοίγουμε τις συσκευασίες και τα χωρίζουμε στα 2 με προσοχή, για να μην έχουμε απώλειες. Τα αφήνουμε στην άκρη.
2. Κόβουμε το κάθε παντεσπάνι οριζόντια στα 2. Αυτό το κάνουμε, ή με ένα μεγάλο μαχαίρι, ή ακόμα καλύτερα με μια ανθεκτική κλωστή, κινώντας τη σαν πριόνι.
Σημ: Τη μους θα την απλώσετε σε 2 πάτους και θα καλύψετε και την τούρτα ολόκληρη. Γι’ αυτό, να προσέχετε με την ποσότητα που θα βάλετε σε κάθε στρώση, για να σας φτάσει.
3. Βάζουμε τον πρώτο πάτο παντεσπάνι στην πιατέλα. Τον σιροπιάζουμε ελαφρώς, του απλώνουμε ένα μέρος από τη μους σοκολάτας και ακουμπάμε από πάνω τον δεύτερο πάτο. Τον σιροπιάζουμε και του απλώνουμε το δεύρο μέρος μους σοκολάτας. Ακουμπάμε τον τρίτο πάτο, που μόνο τον σιροπιάζουμε. Τον τέταρτο πάτο, εγώ δεν τον χρησιμοποιώ. Εσείς αν θέλετε βάλτε τον αλλά προσέξτε να σας φτάσει η μους.
4. Καλύπτουμε όλη την τούρτα με την υπόλοιπη μους και κολλάμε γύρω-γύρω τις σοκολάτες.
5. Δένουμε απαλά γύρω από τις σοκολάτες την κορδέλα και κάνουμε ένα ωραίο φιόγκο.
6. Αδειάζουμε με προσοχή το σακουλάκι με τα M&Ms, τα απλώνουμε να πάνε παντού και όσα μας περισσέψουν, τα βάζουμε γύρω από την τούρτα πάνω στην πιατέλα, για διακόσμηση.
Άλλη Διακοσμητική ιδέα για την ίδια τούρτα
Τούρτα με πουράκια caprice
Είναι ακριβώς η ίδια τούρτα με την προηγούμενη, αλλά αντί για Kit-Kat θα βάλετε γύρω-γύρω πουράκια Caprice και αντί για M&Ms θα βάλετε έτοιμες σε σακουλάκι, νιφάδες σοκολάτας.
Όσο για το αρκουδάκι, όλο και κάποιο γούνινο καθαρό κουκλάκι θα υπάρχει στο σπίτι.
Τούρτα αρκουδάκι με coco-pops
Για την τούρτα
Υλικά
Παντεσπάνι σοκολάτας (βλέπε συνταγή)
3 χαρτάκια για cupcakes και 3 ατομικές αλουμινένιες φορμίτσες μιας χρήσης
Σιρόπι (βλέπε συνταγή)
Μους σοκολάτας (βλέπε συνταγή)
3 φλιτζάνια του τσαγιού Coco Pops (Δημητριακά), (Για την γουνίτσα)
2 στρογγυλά λευκά σοκολατάκια (Για τα μάτια)
2 Smarties γαλάζια (Για τις κόρες των ματιών)
1 καφέ σοκολατάκι (Για τα ρουθουνάκια)
1 Smartie κόκκινο (Για τη γλωσσούλα)
1 κομματάκι λειωμένη κουβερτούρα (Για το σχήμα του στόματος)
Εκτέλεση:
1. Βάλτε τα χαρτάκια των cupcakes μέσα στις φορμίτσες. Από τη ζύμη του παντεσπανιού θα γεμίσετε τα 2/3 των cupcakes και θα τα αφήσετε στην άκρη. Θα μοιράσετε την υπόλοιπη ζύμη στα 2 ταψιά και θα τη φουρνίσετε όπως στη συνταγή για τα παντεσπάνια.
2. Μόλις βγάλετε τα παντεσπάνια από το φούρνο, θα φουρνίσετε τα cupcakes για 20 λεπτά. Αυτά θα είναι τα 2 αυτάκια και η μυτούλα. Εάν δεν θέλετε να φτιάξετε cupcakes, κόψτε με ένα ποτήρι διαμέτρου 5-7 εκατοστών 3 κομμάτια από τον τέταρτο πάτο του παντεσπανιού, αν δεν τον χρησιμοποιήσετε.
Συναρμολόγηση,
1. Θα την συναρμολογήσετε όπως και την προηγούμενη τούρτα έως το στάδιο 3, του τελευταίου πάτου του παντεσπανιού.
2. Κόψτε οριζοντίως το φουσκωτό μέρος από τα cupcakes, για να είναι επίπεδο. Βάλετε μια κουταλιά μους στο κέντρο της τούρτας και θα ακουμπήσετε πιέζοντας λίγο για να κολλήσει, το πρώτο cupcake, που θα είναι η μύτη.
3. Το ίδιο θα κάνετε και στο επάνω πλαϊνό μέρος της τούρτας, για τα 2 αυτάκια.
4. Θα καλύψετε όλη τη τούρτα, μαζί με τη μυτούλα και τα αυτάκια, με τη μους, κρατώντας 3 κουταλιές, που θα την χρησιμοποιήσετε μετά.
5. Καλύψτε όλη τη τούρτα σιγά-σιγά, με τα Coco Pops, πατώντας τα, για να κολλήσουν πάνω στη μους.
6. Βάλτε λίγη μους πάνω στα αυτάκια και απλώστε την χωρίς να φτάνετε στο τέλος, για να δίνει την εντύπωση, ότι είναι το εσωτερικό λείο του αυτιού, με γύρω-γύρω γουνίτσα.
7. Βάλτε λίγη μους και κολλήστε τα λευκά σοκολατάκια, ότι είναι τα μάτια και λίγη μους ακόμα για να κολλήσετε τα γαλάζια Smarties, ότι είναι οι κόρες των ματιών.
8. Κολλήστε το καφέ σοκολατάκι για τα ρουθουνάκια. Κολλήστε το κόκκινο Smartie για τη γλωσσούλα.
9. Λιώστε τη σοκολάτα, αφήστε τη λίγο να γίνει χλιαρή, βάλτε την σε μια πλαστική σακούλα τροφίμων, κόψτε με το ψαλίδι την κάτω γωνία διαγωνίως για να δημιουργηθεί μια μικρή τρυπούλα και πιέζοντας απαλά με τη χούφτα σας τη σακούλα, ζωγραφίστε το στοματάκι.
Τούρτα αρκουδάκι με γλάσο σοκολάτας
Τη φτιάχνουμε ακριβώς όπως το αρκουδάκι με τα Coco Pops, μόνο που καλύπτουμε την τούρτα με γλάσο σοκολάτας.
Για τα μάτια, μπορείτε να βρείτε στα καταστήματα που πουλάνε ζαχαρώδη, πολλές μαλακές καραμέλες που με 2 τσιπς σοκολάτας θα τα κάνετε ματάκια. Το ίδιο ισχύει και για τα ρουθουνάκια του και το στόμα του. Όλα είναι μαλακές καραμέλες και ζελεδάκια.
Για το γλάσο βουτύρου σοκολάτας,
320 γραμμ. μαλακό βούτυρο
3 ¾ φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
1/3 φλιτζάνι του τσαγιού κακάο, κοσκινισμένο
2 ½ κουταλιές της σούπας γάλα
Εκτέλεση:
1. Χτυπήστε στο μίξερ με το σύρμα το βούτυρο να γίνει αφράτο. Βγάλτε 1 κουταλιά της σούπας στην άκρη.
2. Κοσκινίστε σε ένα μπολ τη ζάχαρη άχνη με το κακάο και λίγο-λίγο, προσθέστε τη στο βούτυρο.
3. Στη συνέχεια προσθέστε το γάλα, χτυπήστε τα λίγο ακόμα και απλώστε το γλάσο πάνω στη τούρτα με ανάγλυφες σπατουλιές, αφήνοντας 1 κουταλιά της σούπας στην άκρη.
4. Αναμείξτε την κουταλιά που είχατε αφήσει από το βούτυρο, με την κουταλιά που αφήσατε από το τελειωμένο γλάσο και απλώστε τη με ένα μαχαίρι στα αυτάκια του, για να κάνει τη διχρωμία για το εσωτερικό του αυτιού.
5. Πιέστε να κολλήσουν τα καραμελάκια για τα ματάκια του, τα ρουθουνάκια του και το στοματάκι του.
6. Τέλος, βρείτε στο σπίτι μια κορδελίτσα, για να κάνετε το παπιγιόν του.
Τούρτα παραλληλόγραμμη
Υλικά
Παντεσπάνι σοκολάτας (βλέπε συνταγή)
Σιρόπι (βλέπε συνταγή)
Μους σοκολάτας (βλέπε συνταγή)
20 στρογγυλά σοκολατάκια μαργαρίτες
1 σακουλάκι Smarties
1 σακουλάκι M&Ms φιστίκι
1 σακουλάκι χρωματιστή τρούφα
Εκτέλεση:
1. Θα φτιάξετε το παντεσπάνι σε 1 παραλληλόγραμμο ταψί 22Χ30 εκατοστών και θα το ψήσετε για 55-60 λεπτά περίπου.
2. Όταν κρυώσει θα το κόψετε οριζοντίως στα 2 και θα συνεχίσετε όπως και στις προηγούμενες συνταγές έως το στάδιο 4, που καλύπτουμε όλη τη τούρτα με τη μους σοκολάτας.
3. Αδειάσετε τη χρωματιστή τρούφα σε ένα μπολ.
4. Γυρίστε τα σοκολατάκια-μαργαρίτες ανάποδα. Δηλαδή από τη λεία τους πλευρά προς τα επάνω. Βάλτε ένα μπρίκι με νερό να βράσει και κάντε το εξής. Βουτήξτε μέσα στο νερό, ένα κουταλάκι του γλυκού να ζεσταθεί. Έτσι όπως είναι ζεστό και με το ζεστό νερό επάνω του, ακουμπήστε την ανάποδη πλευρά του πάνω στο σοκολατάκι και με κυκλικές κινήσεις, λιώστε την επιφάνεια. Αν δεν τα καταφέρετε με την πρώτη κάντε το ξανά. Βάλτε το κουταλάκι στο ζεστό νερό να περιμένει και εσείς ακουμπήστε τη ζεστή λιωμένη πλευρά από το σοκολατάκι, στη χρωματιστή τρούφα για να κολλήσει. Στη συνέχεια πιέστε το σοκολατάκι επάνω στη τούρτα να κολλήσει και συνεχίστε με το επόμενο.
5. Όταν τελειώσετε τη διακόσμηση με τα χρωματιστά σοκολατάκια, κολλήστε διάσπαρτα πάνω στην τούρτα τα Smarties και M&Ms φιστίκι.
Τούρτα Hello Kitty
Παντεσπάνι Βανίλιας (βλέπε συνταγή)
Σιρόπι (Βλέπε συνταγή)
Διακοσμητικά Hello Kitty (θα τα βρείτε σε βιβλιοπωλεία και σε καταστήματα με παιχνίδια)
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής,
2 ½ φλιτζάνια του τσαγιού γάλα
4 κρόκους αβγών
½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
6 κουταλιές της σούπας αλεύρι
3 κουταλιές της σούπας κορν-φλάουρ
25γραμμ. βούτυρο
Βανίλια
1 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
1. Ζεσταίνετε σε ένα κατσαρολάκι τα 2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα.
2. Χτυπάτε με το μιξεράκι χειρός σε μπαιν-μαρί τους κρόκους και προσθέτετε λίγη-λίγη τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κορν-φλάουρ, λίγο αλατάκι και το υπόλοιπο ½ φλιτζάνι κρύο γάλα.
3. Προσθέτετε σιγά-σιγά, το γάλα που έχετε ζεστάνει στο κατσαρολάκι, ενώ συνεχίζετε να χτυπάτε το μείγμα, μέχρι να πήξει καλά η κρέμα.
4. Αποσύρετε την κρέμα από τη φωτιά, ρίχνετε το βούτυρο και τη βανίλια και την ανακατεύετε καλά. Την σκεπάζετε με μεμβράνη που να εφάπτεται επάνω της, για να μη σας κάνει κρούστα και την αφήνετε να κρυώσει τελείως.
5. Όταν κρυώσει, χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος να γίνει αφράτη σαντιγί και την αναμιγνύετε απαλά με την κρέμα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Για τη λευκή σαντιγί,
700ml κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
Βανίλια
Εκτέλεση:
1. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος να γίνει ελαφριά σαντιγί και προσθέτετε τη ζάχαρη και τη βανίλια συνεχίζοντας το χτύπημα για να πήξει τόσο, ώστε να μπορείτε να την απλώσετε και να σταθεί.
Για το ροζ γλάσο,
3 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
5 κουταλιές της σούπας μαλακό βούτυρο
2 βανίλιες
2 κουταλιές της σούπας γάλα
7 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση:
1. Χτυπήστε στο μίξερ με το σύρμα το βούτυρο με τις βανίλιες να γίνει αφράτο.
2. Κοσκινίστε σε ένα μπολ τη ζάχαρη άχνη και, προσθέστε τη λίγη-λίγη στο βούτυρο.
3. Προσθέστε σταγόνα-σταγόνα το χρώμα της ζαχαροπλαστικής, μέχρι να σας αρέσει το ροζ που θα θέλατε για να στολίσετε.
3. Στη συνέχεια προσθέστε το γάλα, χτυπήστε τα λίγο ακόμα και βάλτε το γλάσο σε κορνέ, σακούλα ζαχαροπλαστικής με οδοντωτή μυτούλα, για να φτιάξετε τα 2 ροζ στεφάνια φραμπαλά.
Τούρτα πίστα αγώνων
Παντεσπάνι Σοκολάτας (Βλέπε συνταγή)
Σιρόπι (Βλέπε συνταγή)
2 πακέτα θρυμματισμένα Oreo μπισκότα (Για την πίστα)
Μους σοκολάτας για τη γέμιση (Βλέπε συνταγή)
1 Λίτρο κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
7 σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Μερικά αυτοκινητάκια που θα τα πάρουν μαζί τους τα παιδάκια
Εκτέλεση:
1. Θα φτιάξετε τα παντεσπάνια σοκολάτας στα 2 ταψιά, όπως γράφει η βασική συνταγή και όταν κρυώσουν, πριν τα κόψετε οριζοντίως, θα τα βάλετε το ένα δίπλα στο άλλο, για να κόψετε το έλλειμμα στις δυο πλευρές για να τα ενώσετε μετά.
2. Στη συνέχεια, θα τα κόψετε και τα 2 παντεσπάνια, οριζοντίως στα δυο.
3. Θα τοποθετήσετε τους 2 κάτω πάτους ενωμένους, θα τους σιροπιάσετε και θα απλώσετε τη μους, σε όλη την επιφάνεια.
4. Θα ακουμπήσετε από πάνω τους άλλους 2 πάτους ενωμένους, θα τους σιροπιάσετε και θα καλύψετε όλη την τούρτα, με την υπόλοιπη μους.
5. Θα θρυμματίσετε τα μπισκότα, και θα πασπαλίσετε όλη την επάνω επιφάνεια της τούρτας.
3. Θα χτυπήσετε την κρέμα γάλακτος για να γίνει σαντιγί, όπως περιγράφω στην προηγούμενη συνταγή. Θα κρατήσετε λίγη λευκή για να φτιάξετε τις λευκές γραμμές με κορνέ και ίσια μυτούλα και στην υπόλοιπη σαντιγί, θα βάλετε σταγόνα-σταγόνα χρώμα, ανακατεύοντας απαλά, με μια σπάτουλα.
4. Θα ξεκινήσετε να στολίζετε με κορνέ και οδοντωτή μυτούλα με την πράσινη σαντιγί, από τη βάση της τούρτας και προς τα επάνω.
5. Όταν τελειώσετε με την πράσινη, θα κάνετε με τη λευκή σαντιγί τα περιγράμματα και τις γραμμές στην πίστα.
6. Θα ακουμπήσετε τα αυτοκινητάκια στο διάδρομο και η καταπληκτική τούρτα, είναι έτοιμη.
Τούρτα ψαράκι
Παντεσπάνι Βανίλιας (βλέπε συνταγή)
Σιρόπι (Βλέπε συνταγή)
Ζελεδάκια πορτοκαλί από τα καταστήματα που πουλάνε ζαχαρώδη, για την ουρά τα πτερύγια και το στοματάκι
Μερικά ζελεδάκια στρογγυλά γαλάζια, ότι είναι η αντανάκλαση από τη θάλασσα πάνω στο ψαράκι και μια λευκή μαλακιά καραμέλα για το ματάκι του, με ένα μικρό σοκολατάκι για την κόρη.
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής,
2 ½ φλιτζάνια του τσαγιού γάλα
4 κρόκους αβγών
½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
6 κουταλιές της σούπας αλεύρι
3 κουταλιές της σούπας κορν-φλάουρ
25γραμμ. βούτυρο
Βανίλια
1 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
1. Ζεσταίνετε σε ένα κατσαρολάκι τα 2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα.
2. Χτυπάτε με το μιξεράκι χειρός σε μπεν-μαρί τους κρόκους και προσθέτετε λίγη-λίγη τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κορν-φλάουρ, λίγο αλατάκι και το υπόλοιπο ½ φλιτζάνι κρύο γάλα.
3. Προσθέτετε σιγά-σιγά, το γάλα που έχετε ζεστάνει στο κατσαρολάκι, ενώ συνεχίζετε να χτυπάτε το μείγμα, μέχρι να πήξει καλά η κρέμα.
4. Αποσύρετε την κρέμα από τη φωτιά, ρίχνετε το βούτυρο και τη βανίλια και την ανακατεύετε καλά. Την σκεπάζετε με μεμβράνη που να εφάπτεται επάνω της, για να μη σας κάνει κρούστα και την αφήνετε να κρυώσει τελείως.
5. Όταν κρυώσει, χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος να γίνει αφράτη σαντιγί και την αναμιγνύετε απαλά με την κρέμα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Για τη λαχανί σαντιγί,
1 Λίτρο κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
Βανίλια
5 σταγόνες πράσινο συν 3 σταγόνες κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής για να γίνει η σαντιγί λαχανί.
Εκτέλεση:
1. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος να γίνει ελαφριά σαντιγί και προσθέτετε τη ζάχαρη και τη βανίλια συνεχίζοντας το χτύπημα για να πήξει τόσο, ώστε να μπορείτε να την απλώσετε και να σταθεί.
Συναρμολόγηση,
1. Θα συναρμολογήσετε την τούρτα όπως κάναμε και με τις προηγούμενες συνταγές.
2. Θα καλύψετε όλη την τούρτα με ένα παχύ στρώμα πράσινης σαντιγί και μετά με μια σπάτουλα θα κάνετε τα ανάγλυφα λέπια.
3. Στη συνέχεια θα την στολίσετε με τα ζελεδάκια, όπως βλέπετε στη φωτογραφία.
Ανθή Λαμπίρη