Το καλοκαίρι ήρθε…Ώρα για παγωτό!!!
- αυγα 2
- ζαχαρη 1/2 φλιτζάνι
- βουτυρο 1/4 του φλιτζανιού λιωμένο
- γάλα 3 κουταλιές της σούπας
- βανίλια 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/3 του φλιτζανιού
- αλατι 1/8 του κουταλιού
- σπορέλαιο 3 κουταλιές
- κουβερτουρα λευκή
- τρούφα χρωματιστή
- χρώμα ζαχαροπλαστικής
Υλικά
Και ενώ όλοι απολαμβάνουν υπέροχες λαχταριστές γεύσεις εγώ τρελαίνομαι για τα τραγανά χωνάκια βάφλας!!!
Σας βρήκα μια συνταγή για σπιτικά χωνάκια σε πολλές παραλλαγές που θα ξετρελάνουν τους μικρούς μας φίλους αλλα και τους μεγαλύτερους γλυκατζήδες!!!!
Βασική συνταγή για τα χωνάκια…
Εκτέλεση
Χτυπάμε μαζί τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να αφρίσει.
Χτυπάμε το βούτυρο, το γάλα και τη βανίλια.
Σταδιακά προσθέστε το αλεύρι και το αλάτι .
Ζεστάνετε μια μικρή κατσαρόλα ή τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Αλείψτε το ταψί ελαφρά με λάδι.
Ρίξτε περίπου 1/4 φλιτζάνι του μείγματος στο τηγάνι και γυρίστε το για να απλωθεί σε ένα λεπτό κύκλο.Όταν η κάτω πλευρά είναι χρυσή καφέ, γυρίστε και ψήστε μέχρι να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά.
Αφαιρέστε από το τηγάνι και το σχηματίστε έναν κώνο, ενώ είναι ζεστό, συμπιέζοντας το τέλος για να σφραγίσει.
Τοποθετήστε τα σε μια σχάρα για να κρυώσει και να σκληρύνει πλήρως.
Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μείγμα.
Ξεχωριστά χωνάκια!!!
Χωνάκια με τρούφα
Λιώστε λευκή κουβερτούρα σε μπεν μαρι και βουτήξτε μέσα το πάνω μέρος απο τα χωνάκια…
Στην συνέχεια κυλήστε τα σε πολύχρωμη τρούφα και αφήστε τα αναποδογυρισμένα σε ένα πιάτο να στεγνώσουν…
Χρωματιστά χωνάκια
Προσθέστε στο μείγμα χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας σας πριν το ρίξετε στο τηγάνι.
Θα έχετε πολύχρωμα χωνάκια που θα ξετρελάνουν τα πιτσιρικάκια σας!!!
Στολίστε τα χωνάκια σας με ζαχαρόπαστα και δημιουργήστε απίθανα σχέδια για τον μπουφέ των γενεθλίων!!!