Σας εχω τη τελεια συνταγη,για απολαυστικό κέικ πορτοκαλιού με γέμιση merenda και σάλτσα σοκολάτας!!!
- βουτυρο 250 γρ.
- ζαχαρη 250 γρ.
- αλευρι 300 γρ.
- πορτοκαλι 200 γρ. χυμό
- μπέικιν πάουντερ 1 κουτ. γλυκού
- πορτοκαλι ξύσμα από 1
- αυγα 4
Υλικά
- πραλίνα
Για τη γέμιση
- πραλίνα 80 γρ
- κουβερτουρα 40 γρ.
- βουτυρο 30 γρ. ανάλατο αγελαδινό
- κρεμα γαλακτος 120 ml 35% λιπαρά
- ζάχαρη άχνη 25 γρ. (προαιρετικά, αν θέλετε η σάλτσα να είναι πιο γλυκιά)
Για τη σάλτσα σοκολάτας
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ έως ότου φουσκώσουν αρκετά. Λιώνουμε το βούτυρο στους 50 (ελέγχουμε τη θερμοκρασία με θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής). Βγάζουμε το μείγμα από το μίξερ και, ανακατεύοντας με το χέρι, προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα του πορτοκαλιού, το βούτυρο και τέλος το χυμό πορτοκαλιού.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και το ψήνουμε για 20 λεπτά. Μειώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160 και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά περίπου.
Εκτελεση:Σε μια μεσαία κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά την κρέμα και το βούτυρο μέχρι ζεσταθεί καλά. Μην αφήνετε να βράσει. Σε ένα μπολ ρίξτε την σοκολάτα, την μερέντα. Αδειάστε σιγά σιγά το ζεστό μείγμα γάλακτος και ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφήστε για 15΄μέχρι να είναι χλιαρό. Καλύψτε με την σάλτσα το κρύο κέικ και αφήστε για 30΄. Είναι έτοιμο να το σερβίρετε.
Φτιαχνετε το κεικ και μολις κρυωσει το κοβετε προσεκτικα στη μεση ,το γεμιζετε με merenda το κλεινετε και στη συνεχεια το περυχινετε με τη σαλτσα σοκολατας!