Μια κρεμούλα εύκολη για διάφορες τούρτες και μιλφέιγ.
- αυγα 4 κρόκοι
- ζαχαρη 100 γρ.
- κορν φλαουρ 30 γρ.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 30 γρ.
- γάλα ½ λίτρο πλήρες
- βανίλια 1
- βουτυρο 1 κουτ. σούπας ή μαργαρίνη
Υλικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε με το μίξερ τους κρόκους και τη μισή ζάχαρη, μέχρι να έχουμε ένα πηχτό, κολλώδες θα λέγαμε μείγμα. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ, το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, την υπόλοιπη ζάχαρη και τη σκόνη βανίλιας, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και το γάλα να γίνει χλιαρό. Ρίχνουμε το μείγμα αυτό σταδιακά στο μείγμα των κρόκων, χτυπώντας με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να φτιάξουμε μια λεία κρέμα. Την αδειάζουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη) και ζεσταίνουμε την κρέμα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα, μέχρι να πήξει όχι πάρα πολύ. Αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει για 5 – 6 λεπτά.
Ειδήσεις σήμερα
- Μαίρη Βιδάλη : Η σπαρακτική ανάρτηση για τον γιό της και το συγνώμη
- Πέθανε ο Γιάννης Λαμπρόπουλος
- Το ψυχολογικό τεστ που θα σας φανερώσει αν κουβαλάτε κάποιο κρυμμένο τραύμα βαθιά στο υποσυνείδητο σας
- Καλοριφέρ : Κόλπο μηχανικού για να ζεστάνετε πιο γρήγορα και ανέξοδα το σπίτι
- Η Γη της Eλιάς : Η Άννα γεννάει στα χωράφια με βοηθό τον Μιλτιάδη