Πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για ζαμπονοτυρόπιτα με καταΐφι! Αξίζει να τη δοκιμάσετε!
Εκτέλεση
Χωρίζετε και απλώνετε το καταΐφι με τα δάχτυλα σας για να αφρατέψει. Τρίβετε σε χοντρό τρίφτη όλα τα τυριά, τα ανακατατεύετε σε ένα μπολ και προσθέτετε λίγο δυόσμο.
Βουτυρώνετε ένα ταψί, απλώνετε το μισό καταΐφι στον πάτο του, απλώνετε τα μισά τυριά και στρώνετε από πάνω το ζαμπόν. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο μείγμα τυριών. Σκέπάζετε την πίτα με το υπόλοιπο καταΐφι.
Λιώνετε σε ένα τηγανάκι το βούτυρο (προσοχή να μην κάψει) και το χτυπάτε καλά με τα αυγά και το γάλα. Περιχύνετε την πίτα με το μείγμα των αυγών – βουτύρου και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 40′-45′ περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
πηγηhttps://www.icookgreek.com
Ειδήσεις σήμερα
- Μαίρη Βιδάλη : Η σπαρακτική ανάρτηση για τον γιό της και το συγνώμη
- Πέθανε ο Γιάννης Λαμπρόπουλος
- Το ψυχολογικό τεστ που θα σας φανερώσει αν κουβαλάτε κάποιο κρυμμένο τραύμα βαθιά στο υποσυνείδητο σας
- Καλοριφέρ : Κόλπο μηχανικού για να ζεστάνετε πιο γρήγορα και ανέξοδα το σπίτι
- Η Γη της Eλιάς : Η Άννα γεννάει στα χωράφια με βοηθό τον Μιλτιάδη