Τους συγκεκριμενους τους φτιάχνουμε Χριστούγεννα ,Πάσχα και σε γάμους!
είναι πανευκολοι και πεντανόστιμοιΚουραμπιέδες Ν.Αρτάκης
- αλευρι 1 κιλό
- ζάχαρη άχνη 800 γραμ.
- βουτυρο 600γραμ. (μισό αγελαδινό μισό κατσικίσιο)
- βανίλια 2
Υλικά
Εκτέλεση:
1. Αδειάζετε το βούτυρο στο μίξερ και το δουλεύετε για τουλάχιστον 5-8 λεπτά να αφρατέψει , να διπλασιαστεί σε όγκο.
2. Αρχίζετε σιγά – σιγά και εναλλακτικά να προσθέτετε την ζάχαρη και το αλεύρι ενώ το μίξερ εξακολουθεί να δουλεύει στην μεσαία ταχύτητα. Πότε – πότε σταματάτε το μίξερ για να μπορέσετε με το χέρι σας να ελέγξετε την πυκνότητα της ζύμης. Η ζύμη πρέπει να είναι τρυφερή ομοιογενής και να πλάθετε εύκολα.
3. Βουτυρώνετε μια λαμαρίνα. Παίρνετε μικρά κομμάτια ζύμης λίγο μεγαλύτερα από ένα καρύδι και του δίνετε διάφορα σχήματα.
Μπορεί να τους δώσετε το σχήμα μικρών κουμπιών. Τα ακουμπάτε επάνω στην λαμαρίνα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C βαθμούς για περιπου 15 λεπτα. Βγάζετε από τον φούρνο την λαμαρίνα και τους αφήνετε να κρυώσουν εντελώς πριν τους βάλετε σε πιατέλα.
** Η μίξη αγελαδινού και κατσικίσιου βουτύρου δίνουν στους κουραμπιέδες μια πιο λεπτή γεύση.
ΠΡΟΣΟΧΗ : ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΑΜΕΣΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΨΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΟΥΝ.
Δείτε εδώ όλες τις Χριστουγεννιατικες συνταγες μας