Δε σου πάει από το μυαλό ότι αυτό το γλυκό είναι νηστίσιμο!!!
Για όσους νηστεύουν και για όσους θέλουν ένα ελαφρύ σιροπιαστό γλυκάκι σας δίνω μια καταπληκτική συνταγή!!!
Φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε!!!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 1 ΜΙΚΡΟ ΤΑΨΑΚΙ 25Χ18
6 φύλλα κρουστας
1 κούπα ρόφημα σόγιας
1/2 κούπα σπορέλαιο
1/2 κούπα ζάχαρη
2 κ.σ κορν φλάουρ
1 κ.γ μπέικιν
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 βανίλια
1 πρέζα αλατάκι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
1/2 κούπα χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
1 ξύλο κανέλας ή 1/2 κ.γ κανέλα σκόνη (εγώ βάζω και τα 2!)
φλούδα πορτοκαλιού
1 κ.γ χυμό λεμονιού
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Στο λαδωμένο μου ταψάκι στρώνω σουρωμένα και φουσκωτά ένα-ένα τα φύλλα μου.Χτυπάω καλά σ’ένα μπολ όλα τα υλικά για τη γέμιση και αδειάζω το μείγμα πάνω από τα φύλλα.Ψήνω στους 180 για 35 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά.Προσέξτε τι ταψάκι θα βάλετε για να πάρει ωραίο χρώμα κι από κάτω.
Εντωμεταξύ βράζω όλα τα υλικά για το σιρόπι 5 λεπτά εκτός από τη βανίλια την οποία τη ρίχνω στο τέλος.
Σιροπιάζω το καυτό γλυκό με το καυτό σιρόπι.
Αφήνω να ρουφήξει καλά και κόβω σε κομμάτια.
Καλή επιτυχία!!!
Τη Σοφη Τσιώπου θα τη βρείτε στη σελίδα της στο fc Λιχουδιές της Σοφης