ΥΛΙΚΑ
- 8 κ.σ. κακάο χωρίς ζάχαρη,κοφτές
- 360 ml. γάλα
- 1,5 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 335 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 300 γρ. ζάχαρη
- Αλάτι 1/8 κ.γ.
- Χρόνος Προετοιμασίας
- 20′
- Βαθμός Δυσκολίας
- Εύκολη
Εκτέλεση
Σε μια μικρή κατσαρόλα ανακατεύουμε το γάλα με το κακάο.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς για 10-15 λεπτά μέχρι να αρχίσει να πήζει.
Αποσύρουμε απο τη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε.
Στο μεταξύ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε καλά τα υλικά, σε μέτρια ταχύτητα, για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να γίνουν μια απαλή κρέμα.Προσθέτουμε το μίγμα του γάλακτος, αφού έχει κρυώσει εντελώς, και συνεχίζουμε το χτύπημα για περίπου 5 λεπτά σε υψηλή ταχύτητα.
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή