24 Αυγούστου 2014 | 12:03
Αφρατη Πίτσα ολοιδια με pizza hut
Υλικά συνταγής
- Για τη ζύμη –
- γάλα – 1 και 1/3 της κούπας ελαφρά ζεστό
- αλάτι – 1/2 κ.γ.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις – 4 κούπες
- ζάχαρη – 1 κ.σ.
- ξηρή μαγιά – 1 φακελάκι (8γρ.)
- ηλιέλαιο – 2 κ.σ. και λίγο για να αλείψουμε το ταψί
- Για τη σάλτσα –
- ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας (passata) – 230γρ.
- ρίγανη – 1 κ.γ.
- ξερό βασιλικό – 1/2 κ.γ.
- ξερό σκόρδο – 1/2 κ.γ.
- 1 κουταλια του γλυκου μελι
- αλάτι, πιπέρι –
- Για την επικάλυψη –
- μοτσαρέλα – 450γρ., τριμμένη
- πεπερόνι ή άλλα υλικά της αρεσκείας μας – 20 κομμάτια
Οδηγίες
- Ενώνουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και τα αφήνουμε για 1 ώρα να βγάλουν τα αρώματά τους.
- Σε ένα βαθύ μπωλ βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
- Το αφήνουμε για 20 λεπτά και προσθέτουμε το ηλιέλαιο,το μελι και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά και ανακατεύουμε συνέχεια με τα χέρια μέχρι να δημιουργηθεί η ζύμη.
- Σε μία καλά αλευρωμένη επιφάνεια μεταφέρουμε τη ζύμη, ζυμώνουμε για 10 λεπτά και προσθέτουμε αλεύρι, τόσο όσο να μη κολλάει η ζύμη στα χέρια.
- Με ένα πινέλο αλείφουμε ένα μεγάλο ταψί με ηλιέλαιο.
- Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη έτσι ώστε να φτάσει στο μέγεθος του ταψιού μας.
- Την βάζουμε στο ταψί, την αλείφουμε από πάνω με λίγο ηλιέλαιο και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 1/2 ώρα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200.
- Ρίχνουμε τη σως στη ζύμη μας, αφήνοντας τα πλάγια.
- Πασπαλίζουμε με τα 2/3 της μοτσαρέλας που έχουμε, συνεχίζουμε με το πεπερόνι και τελιώνουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα.
- Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η ζύμη στα πλάγια και σερβίρουμε ζεστή.
πηγηπατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες αποκλειστικα για παιδια