Ένας κατάλογος 10 συνταγών που χρειάζονται μόνο δύο υλικά με φωτογραφίες, ποσότητες και οδηγίες παρασκευής!
Χουρμάδες + Βούτυρο Καρύδας = Κουλουράκια χωρίς ψήσιμο και χωρίς ζάχαρη!
Χρειάζεσαι μόνο ⅔ κούπας χουρμάδες (χωρίς κουκούτσι) και 1 ½ κουταλιά βούτυρο καρύδας
Πώς; Ανακάτεψε τα δύο υλικά σε μίξερ ή με το χέρι για ένα πεντάλεπτο μέχρι να γίνει εντελώς ομοιόμορφο το μίγμα και μετά πλάσε τα σε μικρά κουλουράκια. Άπλωσέ τα σε πιάτο να στεγνώσουν και εάν δεν τα καταβροχθίσεις, διατηρούνται στο ψυγείο για 2-3 εβδομάδες ή στην κατάψυξη για 2-3 μήνες. Η συνταγήα αυτή απογειώνεται με την προσθήκη ξηρών καρπών!
Πώς; Ανακάτεψε τα δύο υλικά σε μίξερ ή με το χέρι για ένα πεντάλεπτο μέχρι να γίνει εντελώς ομοιόμορφο το μίγμα και μετά πλάσε τα σε μικρά κουλουράκια. Άπλωσέ τα σε πιάτο να στεγνώσουν και εάν δεν τα καταβροχθίσεις, διατηρούνται στο ψυγείο για 2-3 εβδομάδες ή στην κατάψυξη για 2-3 μήνες. Η συνταγήα αυτή απογειώνεται με την προσθήκη ξηρών καρπών!
Βαλσάμικο + Ουίσκι = Μαρινάδα Μπριζόλας!
Χρειάζεσαι μόνο 1 μέρος ξύδι βαλσάμικο και 1 μέρος ουίσκι της αρεσκείας σου
Αλεύρι + Γιαούρτι = Ζύμη για Πίτσα!
Χρειάζεσαι μόνο 2 κούπες αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του) + 1 κούπα αγελαδινό πλήρες γιαούρτι
Πώς; Ρίχνε στο αλεύρι σιγά σιγά το γιαούρτι και ανακάτευε. Καθώς η ζύμη γίνεται πιο πηχτή άρχισε να ζυμώνεις για περίπου 5 λεπτά. Κάνε την ζύμη μια μπάλα, άπλωσέ την σε έναν πάγκο και άνοιξέ την στο πάχος και το σχήμα που επιθυμείς. Ψήσε για 5-7 λεπτά στον φούρνο (ίσα να σκληρύνει), βγάλε την, στρώσε τα υλικά της πίτσας και ψήσε για άλλα 10 λεπτά
Πώς; Ρίχνε στο αλεύρι σιγά σιγά το γιαούρτι και ανακάτευε. Καθώς η ζύμη γίνεται πιο πηχτή άρχισε να ζυμώνεις για περίπου 5 λεπτά. Κάνε την ζύμη μια μπάλα, άπλωσέ την σε έναν πάγκο και άνοιξέ την στο πάχος και το σχήμα που επιθυμείς. Ψήσε για 5-7 λεπτά στον φούρνο (ίσα να σκληρύνει), βγάλε την, στρώσε τα υλικά της πίτσας και ψήσε για άλλα 10 λεπτά
Φυστικοβούτυρο + Μπανάνα = Παγωτό!
Χρειάζεσαι μόνο 4 ώριμες μεγάλες μπανάνες και 2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο
Πώς; Καθάρισε τις μπανάνες και κόψε τις σε ροδέλες. Βάλε τις στην κατάψυξη για 1-2 ώρες. Ρίξε τις παγωμένες ροδέλες στο μπλέντερ και λιώσε τις καλά μέχρι να γίνουν πουρές (αν το μπλέντερ σου δεν είναι πολύ δυνατό, ρίξε λίγο γάλα στις μπανάνες για να λιώσουν ευκολότερα και γρηγορότερα). Πρόσθεσε το φυστικοβούτυρο και ανακάτεψε καλά (στο μπλέντερ). Μπορείς να σερβίρεις!
Πώς; Καθάρισε τις μπανάνες και κόψε τις σε ροδέλες. Βάλε τις στην κατάψυξη για 1-2 ώρες. Ρίξε τις παγωμένες ροδέλες στο μπλέντερ και λιώσε τις καλά μέχρι να γίνουν πουρές (αν το μπλέντερ σου δεν είναι πολύ δυνατό, ρίξε λίγο γάλα στις μπανάνες για να λιώσουν ευκολότερα και γρηγορότερα). Πρόσθεσε το φυστικοβούτυρο και ανακάτεψε καλά (στο μπλέντερ). Μπορείς να σερβίρεις!
Ζάχαρη + Φύλλο Σφολιάτας = Palmiers!
Χρειάζεσαι μόνο μισή κούπα ζάχαρη και 1 πακέτο σφολιάτα
Πώς; Προθέρμανε τον φούρνο σου στους 200 βαθμούς Κελσίου. Ρίξε στον πάγκο σου 1 κουταλιά ζάχαρης, πάρε ένα φύλο σφολιάτας και τοποθετησέ το πάνω στη ζάχαρη. Στρίψτο σε ρολό και σταμάτα περίπου όταν φτάσεις στο μέσον του. Κάνε το ίδιο με την άλλη άκρη του μέχρι οι δύο άκρες που ρολάρεις να συναντηθούν.Πάρε το μαχαίρι και κόψε την τυλιγμένη ζύμη σου σε λεπτά palmiers (όχι χοντρά γιατί θα φουσκώσουν αρκετά). Άπλωσέ τα σε ταψί που έχεις στρώσει αντικολλητικό χαρτί και πασπάλισέ τα με την υπόλοιπη ζάχαρη. Ψήσε τα για 20 περίπου λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν
Πώς; Προθέρμανε τον φούρνο σου στους 200 βαθμούς Κελσίου. Ρίξε στον πάγκο σου 1 κουταλιά ζάχαρης, πάρε ένα φύλο σφολιάτας και τοποθετησέ το πάνω στη ζάχαρη. Στρίψτο σε ρολό και σταμάτα περίπου όταν φτάσεις στο μέσον του. Κάνε το ίδιο με την άλλη άκρη του μέχρι οι δύο άκρες που ρολάρεις να συναντηθούν.Πάρε το μαχαίρι και κόψε την τυλιγμένη ζύμη σου σε λεπτά palmiers (όχι χοντρά γιατί θα φουσκώσουν αρκετά). Άπλωσέ τα σε ταψί που έχεις στρώσει αντικολλητικό χαρτί και πασπάλισέ τα με την υπόλοιπη ζάχαρη. Ψήσε τα για 20 περίπου λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν
Αναψυκτικό λεμόνι + Ζαχαρούχο Γάλα = Σορμπέ λεμόνι!
Χρειάζεσαι μόνο ένα κουτάκι αναψυκτικό (Sprite ή 7up, λεμονίτα ή ό,τι γεύση αναψυκτικό προτιμάς) και 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα!
Πώς; Ανακάτεψε καλά τα υλικά σου και είτε χρησιμοποίησε την παγωτομηχανή για να το φτιάξεις όπως φτιάχνεις όλα τα παγωτά σου ή κάνε το εξής: βάλε το μίγμα σε μεταλλικό δοχείο και πάγωσέ το στην κατάψυξη, βγάζοντάς το κάθε μία ώρα (για 3 με τέσσερις φορές) και ανακατεύοντας καλά. Έτοιμο!
Πώς; Ανακάτεψε καλά τα υλικά σου και είτε χρησιμοποίησε την παγωτομηχανή για να το φτιάξεις όπως φτιάχνεις όλα τα παγωτά σου ή κάνε το εξής: βάλε το μίγμα σε μεταλλικό δοχείο και πάγωσέ το στην κατάψυξη, βγάζοντάς το κάθε μία ώρα (για 3 με τέσσερις φορές) και ανακατεύοντας καλά. Έτοιμο!
Σοκολάτα + Τυρί Κρέμα = Τρούφες Σοκολάτας!
Χρειάζεσαι μόνο 250 γρ τυρί κρέμα (τύπου philadelphia) και 500γρ. σοκολάτα κοβερτούρα.
Πώς; Λιώσε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Χτύπα το τυρί μέχρι να γίνει κρέμα και ανακάτεψέ το καλά με τη λιωμένη σοκολάτα. Βάλε το μίγμα στο ψυγείο μέχρι να πήξει. Πλάσε το μίγμα σου σε 36 μικρές μπάλες και με βάλε το περίσσευμα του μίγματος σε μπεν μαρί για να το λιώσεις πάλι.Βούτα κάθε μπάλα στο λιωμένο μίγμα και τοποθέτησέ την σε λαδόχαρτο για να στεγνώσει.
Πώς; Λιώσε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Χτύπα το τυρί μέχρι να γίνει κρέμα και ανακάτεψέ το καλά με τη λιωμένη σοκολάτα. Βάλε το μίγμα στο ψυγείο μέχρι να πήξει. Πλάσε το μίγμα σου σε 36 μικρές μπάλες και με βάλε το περίσσευμα του μίγματος σε μπεν μαρί για να το λιώσεις πάλι.Βούτα κάθε μπάλα στο λιωμένο μίγμα και τοποθέτησέ την σε λαδόχαρτο για να στεγνώσει.
Nutella + Γάλα = Ρόφημα Σοκολάτας!
Χρειάζεσαι μόνο 4 κούπες φρέσκο γάλα πλήρες (ή αραιωμένο εβαπορέ) και μισή κούπα nutella ή μερέντα.
Πώς; Βάλε τα υλικά σου σε ένα κατσαρολάκι και άναψε τη φωτιά στο μέτριο. Όσο το μίγμα ζεσταίνεται, ανακάτευε ελαφρά να γίνει ομοιόμορφο. Μόλις το πετύχεις, σέρβιρε σε τέσσερις κούπες και στην υγειά σας!
Πώς; Βάλε τα υλικά σου σε ένα κατσαρολάκι και άναψε τη φωτιά στο μέτριο. Όσο το μίγμα ζεσταίνεται, ανακάτευε ελαφρά να γίνει ομοιόμορφο. Μόλις το πετύχεις, σέρβιρε σε τέσσερις κούπες και στην υγειά σας!
Σιρόπι Σφενδάμου + Αυγά = Σουφλέ Σφενδάμου
Χρειάζεσαι μόνο ⅓ κούπας σιρόπι σφενδάμου και 2 αυγά
Πώς; Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Χώρισε σε δύο μπολάκια τα ασπράδια από τους κρόκους των αυγών. Χτύπησε μαζί τους κρόκους με το σιρόπι μέχρι να γίνει το μίγμα ομοιογενές. Σε ανοξείδωτο μπλολ χτύπα τα ασπράδια καλά και αμέσως ρίξε μέσα το μίγμα με το σιρόπι. Μοίρασέ το σε φορμάκια και βάλε τα πάνω σε ταψί. Ψήσε τα στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν
Πώς; Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Χώρισε σε δύο μπολάκια τα ασπράδια από τους κρόκους των αυγών. Χτύπησε μαζί τους κρόκους με το σιρόπι μέχρι να γίνει το μίγμα ομοιογενές. Σε ανοξείδωτο μπλολ χτύπα τα ασπράδια καλά και αμέσως ρίξε μέσα το μίγμα με το σιρόπι. Μοίρασέ το σε φορμάκια και βάλε τα πάνω σε ταψί. Ψήσε τα στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν
Τυρί + Κρουασάν = Τυρομπουκιές!
Χρειάζεσαι μόνο ένα πακέτο τυρί σε φέτες και ένα πακέτο έτοιμη ζύμη (στην μακρόστενη κονσέρβα) για κρουασανάκια
Πώς;
Άνοιξε τη ζύμη και άπλωσε ένα-ένα τα κρουασάν. Τοποθέτησε μία φέτα τυρί σε κάθε κρουασάν και τύλιξέ τα. Ψήσε τα στους 180 βαθμούς μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν
Stay…tuned…Γραφτείτε
στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ!
στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ!
Ειδήσεις σήμερα
- Στην Ευελπίδων η Ειρήνη Μουρτζούκου παίρνει τον δρόμο προς τον εισαγγελέα
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Η Γη της Ελιάς : Δεν θέλω να πληγωθείς – Ο Στάθης προσπαθεί να προστατέψει την Αριάδνη
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους