Χρόνος: 30 λ
Δυσκολία: Εύκολη
Τάρτα σοκολάτας με νουτέλα και μπανάνες. Μια συνταγή για μια υπέροχη τάρτα με αφράτη μπισκοτένια ψημένη βάση με τη γλύκα της μερέντας και της μπανάνας. Μια σοκολατένια τάρτα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι…
Υλικά συνταγής
Για τη ζύμη:
- 180 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη τεμαχισμένο
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 20 γρ. ζάχαρη άχνη
- λίγο αλάτι (στη μύτη από 1 κουτ. γλυκού)
- 2 κρόκοι αυγών
- 50 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
Για τη γέμιση
- 400 γρ. μερέντα ή άλλο άλειμμα σοκολάτας
- 6 μπανάνες
Εκτέλεση συνταγής
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε με το γάντζο έως ότου δημιουργηθεί μια ζύμη ομοιογενής, που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου. Μαζεύουμε τη ζύμη σε μπάλα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Αλευρώνουμε ελαφρώς τον πάγκο εργασίας μας μεταφέρουμε τη ζύμη μας και την ανοίγουμε στο μέγεθος της ταρτιέρας μας [ή άν θέλουμε ατομικά ταρτάκια στο αντίστοιχο μέγεθος]. Μεταφέρουμε τη ζύμη στη ταρτιέρα τη στρώνουμε καλά ώστε να είναι παντού στο ίδιο πάχος και στα τοιχώματα επίσης. Με ένα πιρούνι τρυπάμε τη τάρτα σε διάφορα σημεία και ψήνουμε για 15 λεπτά.
- Μόλις κρυώσει λίγο η βάσημας βάζουμε από πάνω τη μερέντα . Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις βάζουμε πάνω από τη μερέντα. Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με το αμύγδαλο και ψήνουμε για άλλα 10 – 15 λεπτά. Σερβίρουμε τη τάρτα μας ή τις ατομικές τάρτες μας χλιαρές ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Μπορείτε να προσθέσετε στα υλικά της βάσης 2-3 κ.σ. κακάο για να έχετε μια σοκολατένια βάση.
Επίσης να βάλετε φρέσκες τις μπανάνες πάνω από τη μερέντα χωρίς να τις ψήσετε.
Πηγή:https://www.glykesistories.gr