ΕΚΤΕΛΕΣΗ
(Για 45-50 λαδοκούλουρα)
-Σε μια λεκάνη ρίχνω το αλεύρι,το λάδι και τη ζάχαρη και ανακατεύω καλά με τα χέρια να βραχεί το αλεύρι με το λάδι.Τρίβω το μιγμα να γίνει σαν ”τραχανάς”.
Προσθέτω τα μυρωδικά,το αλάτι και ανακατεύω.Ρίχνω το προζύμι αν βάλω,αλλιώς ρίχνω τη μαγιά,(ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΖΥΜΙ ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΤΕΓΝΩΣΟΥΝ!!!) και νεράκι χλιαρό όσο πάρει να γίνει μια αφράτη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Χωρίς να αφήσω την ζύμη να φουσκώσει πλάθω κουλουράκια και τα βάζω σε ταψί με λαδόκολλα και αφήνω να φουσκώσουν 2-3 ώρες τώρα το καλοκαίρι και παραπάνω ώρες το χειμώνα.
Αφού φουσκώσουν τα ψήνω στους 150 με αέρα για 25 λεπτά.Εγώ αφού κρυώσουν τα διατηρώ στην κατάψυξη και βγάζω κάθε φορά όσα θέλω να καταναλώσω.Έτσι είναι πάντα φρέσκα!!!
Ειδήσεις σήμερα
- Μαίρη Βιδάλη : Η σπαρακτική ανάρτηση για τον γιό της και το συγνώμη
- Πέθανε ο Γιάννης Λαμπρόπουλος
- Το ψυχολογικό τεστ που θα σας φανερώσει αν κουβαλάτε κάποιο κρυμμένο τραύμα βαθιά στο υποσυνείδητο σας
- Καλοριφέρ : Κόλπο μηχανικού για να ζεστάνετε πιο γρήγορα και ανέξοδα το σπίτι
- Η Γη της Eλιάς : Η Άννα γεννάει στα χωράφια με βοηθό τον Μιλτιάδη