ΕΚΤΕΛΕΣΗ
(Για 45-50 λαδοκούλουρα)
-Σε μια λεκάνη ρίχνω το αλεύρι,το λάδι και τη ζάχαρη και ανακατεύω καλά με τα χέρια να βραχεί το αλεύρι με το λάδι.Τρίβω το μιγμα να γίνει σαν ”τραχανάς”.
Προσθέτω τα μυρωδικά,το αλάτι και ανακατεύω.Ρίχνω το προζύμι αν βάλω,αλλιώς ρίχνω τη μαγιά,(ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΖΥΜΙ ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΤΕΓΝΩΣΟΥΝ!!!) και νεράκι χλιαρό όσο πάρει να γίνει μια αφράτη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Χωρίς να αφήσω την ζύμη να φουσκώσει πλάθω κουλουράκια και τα βάζω σε ταψί με λαδόκολλα και αφήνω να φουσκώσουν 2-3 ώρες τώρα το καλοκαίρι και παραπάνω ώρες το χειμώνα.
Αφού φουσκώσουν τα ψήνω στους 150 με αέρα για 25 λεπτά.Εγώ αφού κρυώσουν τα διατηρώ στην κατάψυξη και βγάζω κάθε φορά όσα θέλω να καταναλώσω.Έτσι είναι πάντα φρέσκα!!!
Ειδήσεις σήμερα
- Πασίγνωστη Ελληνίδα τραγουδίστρια ξυλοκοπήθηκε άγρια από την σύζυγο της κρυφής της σχέσης
- Αμαλιάδα : Η Ειρήνη προσπαθούσε να κάνει Λευκούς Γάμους με Πακιστανούς
- Γιώργος Αγγελόπουλος : Περπάτησε ξυπόλυτος 8 ολόκληρα χλμ για να πάει στην Παναγία (βίντεο)
- Άγιος Έρωτας : Δώσε μου την Χριστίνα και καθάρισες – Η Χυδαία απαίτηση του Βλάσση
- Χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια με 6 υλικά