Γιατί να ψάχνεις στα ράφια των super market , όταν μπορείς να κάνεις τα δικά σου?
Λεμοναδα
- 160 γρ ζάχαρη
- 130 ml νερό
- Χοντρά ξύσματα από 2 λεμόνια
- 180 ml φρέσκο χυμό λεμονιού
- 250 ml σόδα
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνεις το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί, ανακατεύοντας συχνά. Ρίχνεις μέσα τα ξύσματα. Φτάνεις σε σημείο βρασμού και αφήνεις για μερικά λεπτά πριν κλείσεις τη φωτιά και το αφήσεις να κρυώσει. Βάζεις το μείγμα σε μια κανάτα, ρίχνεις μέσα τον χυμό του λεμονιού, σκεπάζεις την κανάτα και τη βάζεις στο ψυγείο. “Ψαρεύεις” και πετάς τα ξύσματα (γι’ αυτό πρέπει να είναι χοντρά) και ρίχνεις τη σόδα. Σερβίρεις σε ποτήρια με πάγο.
Σόδα με bitters
Θα σου φανεί περίεργο αλλά αρκούν μερικές σταγόνες από οποιοδήποτε μπουκαλάκι με bitters για να δώσουν φανταστική γεύση στη σόδα σου. Προσωπικά προτιμώ μερικά bitters πορτοκαλιού ή ακόμα και τα απλά Angostura bitters.
Κερασι Βανιλια
- 10 γλυκά κεράσια
- 180 ml χυμό lime
- 60 ml σιρόπι ζάχαρης
- μισό κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
- 750 ml σόδα
Προσθέτεις σε ένα blender τα κεράσια (χωρίς τα κουκούτσια ε;), τον χυμό του lime, το σιρόπι και τη βανίλια. Τα πολτοποιείς για περίπου 20 δευτερόλεπτα, δεν χρειάζεται παραπάνω. Παίρνεις 4 ποτήρια και μοιράζεις το μείγμα, γεμίζοντας το υπόλοιπο με πάγο και σόδα. Γαρνίρεις με κομμάτια lime.
Με ginger και φρουτα
- 500 ml χυμό πορτοκαλιού
- 500 ml χυμό ανανά (χωρίς ζάχαρη)
- 2 κουταλιές τριμμένο ginger
- 1 λίτρο σόδας (ή ginger ale)
- 1 πορτοκάλι κομμένο σε φέτες
Σε μία μεγάλη κανάτα, ανακάτεψε τους δύο χυμούς και το ginger. Σκέπασε την κανάτα και βάλ’ την στο ψυγείο για μερικές ώρες. Στράγγιξε το μείγμα, πέτα το ginger και οτιδήποτε άλλα κομματάκια υπάρχουν. Ρίξε τη σόδα ή το ginger ale σου στους χυμούς, ανακάτεψε ελαφρά και σέρβιρε σε ποτήρια με πάγο. Μπορείς να γαρνίρεις με τις φέτες πορτοκαλιού.
Τριανταφυλλο
- 3 φύλλα βασιλικού
- 2 κουταλιές σιρόπι τριαντάφυλλου
- 30 ml χυμό lime
- 60 ml νερό
- σιρόπι ζάχαρης
- σόδα
Με αυτά τα συστατικά φτιάχνεις είτε δύο ποτήρια είτε ένα μεγάλο ποτήρι. Τοποθετείς τα φύλλα του βασιλικού αφού τα χτυπήσεις ελαφρά στο χέρι σου και λίγο από τον χυμό του lime. Ανακατεύεις. Προσθέτεις τον υπόλοιπο χυμό, το σιρόπι τριαντάφυλλου και το νερό και ανακατεύεις καλά. Αν θες το μείγμα σου γλυκό οφείλεις να προσθέσεις λίγο σιρόπι ζάχαρης. Γεμίζεις το ποτήρι ή τα ποτήρια με πάγο και ρίχνεις το μείγμα. Γεμίζεις με σόδα και ανακατεύεις καλά πριν γαρνίρεις με ένα κομμάτι lime και σερβίρεις.
Μεντα και ανανας
- 1 ανανάς καθαρισμένος και κομμένος σε κομμάτια
- μερικά φύλλα μέντας
- 3-4 κουταλάκια μέλι
- 1 λίτρο σόδα
Σε ένα blender τοποθετείς τον ανανά, τη μέντα και το μέλι και χτυπάς μέχρι να έχεις ένα ωραίο μείγμα. Σερβίρεις σε ψηλά ποτήρια προσθέτοντας θρυμματισμένο πάγο. Γεμίζεις τα ποτήρια με σόδα και ανακατεύεις ελαφρά.
Αν κατά τη δημιουργία, κάνεις κάποια παραλλαγή που είναι ωραία, μην διστάσεις να μας το πεις…
Ειδήσεις σήμερα
- Χρήστος Μάστορας : H ταινία Στέλιος Καζαντζίδης είναι ο λόγος που ανακάλυψε πως έχει ΔΕΠΥ
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Grand hotel : Ο Ρήγας κλέβει το μωρό της Ελένης για να μπορέσει να την εκδικηθεί
- Η Γη της Ελιάς : Τελικά όντως θέλει να τους εκδικηθεί – Η Αριάδνη βλέπει τον Κουράκο να κοιτά με λατρεία την Ιουλία