Light τηγανιτες πατατες υπαρχουν? Και ομως ναι!
Θέλεις να πάρεις τη νοστιμιά που έχουν οι τηγανιτές πατάτες χωρίς να φορτωθείς τις θερμίδες και το λάδι του τηγανίσματος; Σου έχουμε τον τρόπο:
Η ποιο υγιεινη λύση για τα παιδιά μας!!!
Η ποιο υγιεινη λύση για τα παιδιά μας!!!
Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 55 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 55 λεπτά
Υλικά
1/2 κιλό μεγάλες πατάτες
4 κ.γ. ηλιέλαιο
1/4 κ.γ. αλάτι Koser ή θαλασσινό
μια πρέζα ζάχαρη
4 κ.γ. ηλιέλαιο
1/4 κ.γ. αλάτι Koser ή θαλασσινό
μια πρέζα ζάχαρη
Εκτέλεση
Προθέρμανε το φούρνο στους 220οC. Κόψε τις πατάτες κατά μήκος σε φέτες και στη συνέχεια σε λωρίδες. Γέμισε ένα μεγάλο μπολ με πολύ ζεστό νερό βρύσης, βάλε τις πατάτες και άφησέ τες να μουλιάσουν για 15 λεπτά. Βγάλε τις πατάτες από το νερό και βάλ’ τες πάνω σε χαρτί κουζίνας μέχρι να στεγνώσουν τελείως. Ξέπλυνε και στέγνωσε το μπολ.
Πρόσθεσε τις πατάτες και το λάδι στο μπολ και ανακάτεψε καλά. Άπλωσε τις πατάτες σε μονό στρώμα σε δύο ρηχά ταψιά. Ψήσ’ τες για 20 λεπτά, ανακάτεψέ τες, άλλαξε θέση στα ταψιά και ψήσε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να ψηθούν και να πάρουν χρώμα. Ανακάτεψε το αλάτι και τη ζάχαρη σε μικρό πιάτο. Βάλε τις πατάτες σε πιάτο, πασπάλισε με το αλάτι και τη ζάχαρη, ανακάτεψε και σέρβιρε.
Ειδήσεις σήμερα
- Τί ώρα κλείνουν τα Σούπερ Μάρκετ σήμερα Κυριακή 22/12
- Aνακαλείται μαρμελάδα – Εντοπίστηκαν κομμάτια πλαστικού
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 23/12/2024 ως 29/12/2024 για όλα τα ζώδια
- Μυρωδιά μούχλας στα πλυμένα ρούχα : Το κρυφό κουμπί στο πλυντήριο που θα τα κάνει μαλακά και μοσχομυριστά
- Μενού Χριστουγέννων 2024: Δείτε τις καλύτερες συνταγές για το Γιορτινό τραπέζι