Δες πώς θα φτιάξεις μόνη σου ζύμη κουρού…
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ τοποθετούμε τη μαργαρίνη την οποία έχουμε αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το αλεύρι ολικής άλεσης και το baking powder. Ζυμώνουμε για μερικά λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μια αφράτη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια και είναι ομοιογενής, σύμφωνα με το neadiatrofis. Τοποθετούμε τη ζύμη σε καθαρό μπολ και τη σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη για να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά. Στη συνέχεια είναι έτοιμη να τη χρησιμοποιήσουμε σε πίτες ή πιτάκια.
Η ζύμη κουρού είναι από τις πιο διαιτητικές καθώς περιέχει λιγότερα συνολικά και κορεσμένα λιπαρά και θερμίδες.
- μαργαρίνη 240 γρ
- γιαουρτι 1 κεσεδάκι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών
- αλευρι 500γρ ολικής άλεσης
- μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια του γλυκού
Υλικά
Ειδήσεις σήμερα
- Κώστας Λεφάκης : Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 30/12/2024 ως 05/01/2025 για όλα τα ζώδια
- Η Γη της Ελιάς : Δεν μπορώ να μείνω άλλο εδώ, δε με κρατάει τίποτα-Η Βασιλική σοκάρεται
- Βάσια Παναγοπούλου: Όταν η “σχέση της” με τον Γιώργο Νινιό κόντεψε να τα τινάξει όλα στον αέρα
- Ωράριο λειτουργίας καταστημάτων : Τι ώρα κλείνουν σήμερα Σάββατο 28/12
- Αγριεύει και άλλο ο καιρός : Πού και πότε θα χιονίσει