Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα κάστανα από την εξωτερική φλούδα και τα βράζετε σε μέτρια
φωτιά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά χωρίς να λιώσουν για περίπου 15 λεπτά.
Αφαιρείτε
και την εσωτερική φλούδα (το χνούδι αν έχει μείνει) και στη κατσαρόλα
ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό και βράζουμε σε μέτριο φωτιά για να
φτιάξουμε το σιρόπι.
Αφού ετοιμάσουμε το σιρόπι, το αφήνουμε να κρυώνουμε, και βάζουμε τα κάστανα να ρουφήξουν το σιρόπι όλη νύχτα.
Την επόμενη τα βράζουμε για 5 λεπτά και τα κρυώνουμε πάλι και αφαιρούμε τα
κάστανα από το σιρόπι ενώ προσθέτουμε στο σιρόπι το χυμό λεμονιού.
Το βράζουμε ξανά μέχρι να δέσει το γλυκό μας και ξαναρίχνουμε τα κάστανα
και τα αφήνουμε στη κατσαρόλα χωρίς φωτιά για 2-3 ώρες να τραβήξουν το
σιρόπι.
Αφού δέσει το γλυκό το τοποθετούμε σε αποστειρωμένο βάζο και σερβίρουμε.
πηγη
Μεγάλο πρόβλημα όταν είναι να φτιάξουμε το κάστανο γλυκό του κουτουλιού είναι το ξεφλούδισμα.
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί έξυπνο TIP για να ξεφλουδίσετε εύκολα τα κάστανα.