Αυτή η ιδέα είναι καταπληκτική!!!Γιατί να μη στολίσουμε το δέντρο μας με Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια???
(Βέβαια δε ξέρω κατά πόσο θα παραμείνει στολισμένο! χιχι) είμαι σίγουρη ότι τα παιδιά θα ξετρελαθούν με αυτή την ιδέα!!
Συνταγή για περίπου 25 μπισκότα
Υλικά για τη ζύμη:
* 230 γρ. αλεύρι μαλακό
* 1/2 κ.γ. αλάτι
* 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
* 1 1/2 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη ή τριμμένη φρέσκια ρίζα
* 1/2 κ.γ. ανάμεικτα μπαχαρικά (κανέλα, μοσχοκάρυδο)
* 50 γρ ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
(Εγώ έχω χρησιμοποιήσει το Lurpak, μπορείτε να βάλετε
όμως και άλλη μάρκα)
* 100 γρ καστανή ψιλή ζάχαρη
* 5 κοφτές κ.σ. μέλι ή 100 γρ Golden Syrup
* 1 κ.σ. γάλα πλήρες
* φύλλο σιλικόνης για το ψήσιμο ή λαδόκολλα που θα λαδώσετε ελαφρά
* κουπατ σε διάφορα σχέδια της αρεσκείας σας
Υλικά για το στόλισμα:
* 2 ασπράδια από μεγάλα αυγά ή 3 από μικρά αυγά
* 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
* 300 γρ άχνη ζάχαρη, κοσκινισμένη
* κορνέ (κατά προτίμηση με λεπτή μύτη για να μην σας δυσκολέψει)
* ασημί μπαλίτσες ζαχαροπλαστικής (είναι βρώσιμες και μπορείτε να τις βρείτε σε καφεκοπτεία και σε ζαχαροπλαστεία)
* λεπτή κορδελίτσα στο χρώμα της αρεσκείας σας για να τα κρεμάσετε στο δέντρο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα ή στους 180 βαθμούς πάνω κάτω πλάκα, καλό είναι η θέση του ταψιού να είναι λίγο πιο κάτω από τη μέση.
Κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τα μπαχαρικά.
Ζεσταίνετε το βούτυρο, μαζί με το μέλι και την καστανή ζάχαρη σε ένα μικρό κατσαρολάκι μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και μετά αφήνετε το μείγμα να κρυώσει για μερικά λεπτά.
Ανακατεύετε καλά το μείγμα με το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τα μπαχαρικά, με το υγρό μείγμα και το γάλα.
Κάνετε τη ζύμη σας μια μπάλα, την καλύπτετε με μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο για περίπου 30 – 35 λεπτά.
Ύστερα ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια, σε πάχος περίπου μισό εκατοστό και κόβετε με τα κουπάτ τα σχέδια σας.
Με ένα καλαμάκι κάνετε μια τρυπούλα στο πάνω μέρος για να περαστεί η κορδέλα αργότερα αν θέλετε να τα κρεμάσετε στο δέντρο.
Τοποθετείτε τα μπισκότα σας μέσα στο ταψί αφού έχετε βάλει το φύλλο σιλικόνης ή την ελαφρά λαδωμένη λαδόκολλα και τα αφήνετε για 10-15′ να ψηθούν στους 160 βαθμούς
μέχρι να ροδίσουν.
Μετά τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς.
Για να φτιάξετε το γλάσο για το στόλισμα, χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών με τον χυμό λεμονιού και στη συνέχεια προσθέτετε την άχνη ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι ομογενοποιηθεί το μείγμα σας καλά.
Βάζετε το γλάσο μέσα στο κορνέ, κάνετε τα σχέδια πάνω στα μπισκότα και στο τέλος
βάζετε και τις ασημί μπαλίτσες ζαχαροπλαστικής.
Τα αφήνετε για λίγη ώρα μέχρι να “παγώσει” το γλάσο (αν θέλετε τα τοποθετείτε στο ψυγείο για 10′)
και τέλος περνάτε από την τρύπα τις κορδέλες για να κρεμαστούν στο δέντρο σας.
Σας βρήκα μερικές πολύ ωραίες ιδέες!!! Για να δημιουργήσετε και να κλέψετε τις εντυπώσεις!
Τι όμορφα που δείχνουν πάνω στο δέντρο!!!!!
Σε λευκό δέντρο δε θα είναι πανέμορφα?
χο χο χο!!!
Γλυκές Νοστιμιές
Ωραία Ιδέα και για δωράκι!!
all photos via pinterest
Μπορείτε με διάφορες συνταγές με γλάσο με σοκολάτα μέ ζαχαρωτά να φτιάξετε αυτά τα πανέμορφα στολίδια!!
Αν τα φτιάξετε μη ξεχάσετε να μας στείλετε τις δημιουργίες σας