Επειδή είναι πολλοί αυτοί που δεν τους αρέσει η γαλοπούλα δεν χρειάζεται να πονοκεφαλιάζετε και να στεναχωριέστε για το τι σερβίρετε στο εορταστικό τραπέζι. Εξίσου νόστιμο και εντυπωσιακό είναι το ρολό με κάστανα.
Υλικά:
2 κιλά χοιρινό λαιμό (ζητήστε από τον κρεοπώλη να σας τον ανοίξει για ρολό)
100 γρ. βούτυρο
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε ψιλές λωρίδες
200 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
3-4 φαρδιές φέτες καπνιστό χοιρινό
100 γρ. κάστανα βρασμένα
150 γρ. καπνιστό τυρί κομμένο σε μπαστούνια
1 κουτ. γλυκού θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
100 γρ. βούτυρο
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε ψιλές λωρίδες
200 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
3-4 φαρδιές φέτες καπνιστό χοιρινό
100 γρ. κάστανα βρασμένα
150 γρ. καπνιστό τυρί κομμένο σε μπαστούνια
1 κουτ. γλυκού θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
Απλώνουμε στον πάγκο της κουζίνας 2 φύλλα αντικολλητικό χαρτί.Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και καρυκεύουμε με το θυμάρι. Αλείφουμε όλο το κρέας με το βούτυρο και το τοποθετούμε πάνω στο χαρτί.
Απλώνουμε κατά μήκος όλα τα υλικά, ρολάρουμε μαζί με το αντικολλητικό χαρτί έως ότου κλείσει καλά και σφίγγουμε τις δύο άκρες του.
Απλώνουμε κατά μήκος όλα τα υλικά, ρολάρουμε μαζί με το αντικολλητικό χαρτί έως ότου κλείσει καλά και σφίγγουμε τις δύο άκρες του.
Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε σε ταψί (εναλλακτικά μπορούμε να το δέσουμε με σχοινάκι). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά και στη συνέχεια ανοίγουμε το προστατευτικό περίβλημα. Προσθέτουμε νερό στο ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10-15 λεπτά έως ότου ροδίσει. Μπορούμε να το σερβίρουμε με ρύζι και ανάμικτα λαχανικά ή πατάτες.