Πως να φτιαξω καραμελα πανευκολα με ενα υλικο!
- ζαχαρούχο γάλα 1 κουτί
Υλικά
Πώς το κάνουμε:
Αφαιρείτε την ετικέτα από το κουτί και κάνετε στο πάνω μέρος του δυο μικρές τρύπες με το ανοιχτήρι. (Αν δεν το κάνετε παίρνετε το ρίσκο αντί για γλυκό να έχετε ενα ωραίο πυροτέχνημα σε περίπτωση που εκραγεί).
Το βάζετε σε ένα κατσαρολάκι μεσα στο οποίο βαζετε νερό που όμως δεν πρεπει να ειναι πολύ ψηλά για να μη μπει μεσα στο κουτί από τις τρύπες που ελπίζω να ανοίξατε (Υπολογίστε περ. δύο εκατοστά πιο χαμηλά από το πάνω μερος του κουτιού.) Το βάζετε σε μέτριο φούρνο (ή ακόμα και στο μάτι της κουζίνας)
Όταν το νερό αρχίσει να βράζει χαμηλώστε τη θερμοκρασία. Κάθε τόσο θα πρέπει να προσθετετε κι άλλο νερό για να αντικαθιστάτε αυτό που εξατμίζεται.
Αφήνετε για 3 – 4 ώρες. Όσο περισσοτερο το αφηνετε τόσο πιο σκούρο και πηχτό θα γίνει.
Όταν το βγάλετε από το κατσαρολάκι ανοίξτε με το ανοιχτήρι και αδειάστε σε ένα μπολ όπου θα το ανακατέψετε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μερικοί προσθέτουν ανακατεύοντάς το και λίγο αλάτι. Μπορείτε να το φάτε έτσι ή να συνοδέψετε άλλα γλυκά.
Επίσης να το χρησιμοποιήσετε σαν γέμιση για petits fours με κακάο ή χωρίς. Ταιριάζει πολύ με παγωτά και σοκολατένια γλυκά (δοκιμαστε να γαρνίρετε με αυτό σουφλέ σοκολάτας.
Δοκιμάστε το στο banoffee και την τάρτα σοκολάτας.
πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες για παιδια