Φτιάξτε την παρακάτω ζύμη και γεμίστε με τυρί ,σπανάκι η οτι γέμιση θέλετε, η δίκη μας πρόταση είναι με κιμά, και είναι πεντανόστιμη αξίζει να την δοκιμάσετε !!!!!ιδανικη για μπουφε και για τραπεζι!ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
3 φλιτζ.αλευρι
10 γρ μαγιά νωπή η 2 φακελάκια ξερή
1 κ.γλ.αλάτι
1 κ.σουπ.ζάχαρη
2 κ.σουπ. ελαιόλαδο
1 1/2 φλιτζ. χλιαρό γάλα
Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη σε 80 γρ. από το χλιαρό γαλα . Προσθέτουμε 80 γρ. από το αλεύρι και ανακατεύουμε να σχηματιστεί ένα χυλός. Σκεπάζουμε το μπολ μας με μια πετσετούλα και αφήνουμε στην άκρη για 5′. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλάτι, το λάδι, το υπόλοιπο γάλα και τη φουσκωμένη μαγιά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε
αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει και μετά ανοίγουμε σε φύλλο στρώνουμε επάνω την γέμιση και κόβουμε τις άκρες ακτινωτά οπως στην φωτογραφία .Διπλώνουμε τις λωρίδες εναλλάξ .
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ
1/2 kg κιμά
1 κρεμμύδι
2 πράσα
1 κονσέρβα μανιτάρια η 1/2kg φρέσκα
τυρί τριμμένο (reggato, parmezana)
μυρωδικα (αλατι, πιπερι, μπαχαρι)
1 ποτηρι λευκο κρασι
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το πράσο και τον κιμά να πάρουν χρωματακι ρίχνουμε τα μανιτάρια . Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί. Προσθέτουμε ολα τα μυρωδικά χαμηλώνοντας την φωτιά σε μέτρια και αφήνουμε μέχρι να πιει όλα τα ζουμιά του. Μόλις στεγνώσει ο ο κιμάς ρίχνουμε το τυρί και
στρώνουμε στο φύλλο .
Ειδήσεις σήμερα
- Κύκλωμα προστασίας: Αυτός είναι ο πασίγνωστος γόης Έλληνας ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Κλειστά σχολεία αύριο Πέμπτη (16/01) – Η Λίστα με τις περιοχές
- Άσπα Τσίνα: Πώς είναι σήμερα – Η συγκλονιστική αλλαγή στην εξωτερική της εμφάνιση
- Με δάκρυα στα μάτια ο Δημήτρης Αλεξάνδρου: Έχασα ό,τι πιο σημαντικό είχα στη ζωή μου – Η εξομολόγηση που ραγίζει καρδιές