Close
Γεμιστο ψωμι
Πολλοί από μας δεν το έχουμε με τις πίτες μια λύση ειναι το γεμιστό ψωμάκι .
Φτιάξτε την παρακάτω ζύμη και γεμίστε με τυρί ,σπανάκι η οτι γέμιση θέλετε, η δίκη μας πρόταση είναι με κιμά, και είναι πεντανόστιμη αξίζει να την δοκιμάσετε !!!!!ιδανικη για μπουφε και για   τραπεζι!ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ 
3 φλιτζ.αλευρι
10 γρ μαγιά νωπή η 2 φακελάκια ξερή
1 κ.γλ.αλάτι
1 κ.σουπ.ζάχαρη
2 κ.σουπ. ελαιόλαδο
1 1/2 φλιτζ. χλιαρό γάλα
Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη σε 80 γρ. από το χλιαρό γαλα . Προσθέτουμε 80 γρ. από το αλεύρι και ανακατεύουμε να σχηματιστεί ένα χυλός. Σκεπάζουμε το μπολ μας με μια πετσετούλα και αφήνουμε στην άκρη για 5′. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλάτι, το λάδι, το υπόλοιπο γάλα και τη φουσκωμένη μαγιά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε
αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει και μετά ανοίγουμε σε φύλλο στρώνουμε επάνω την γέμιση και κόβουμε τις άκρες ακτινωτά οπως στην φωτογραφία .Διπλώνουμε τις λωρίδες εναλλάξ .
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ

1/2 kg κιμά
1 κρεμμύδι
2 πράσα
1 κονσέρβα μανιτάρια η 1/2kg φρέσκα
τυρί τριμμένο (reggato, parmezana)
μυρωδικα (αλατι, πιπερι, μπαχαρι)
1 ποτηρι λευκο κρασι
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το πράσο και τον κιμά να πάρουν χρωματακι ρίχνουμε τα μανιτάρια . Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί. Προσθέτουμε ολα τα μυρωδικά χαμηλώνοντας την φωτιά σε μέτρια και αφήνουμε μέχρι να πιει όλα τα ζουμιά του. Μόλις στεγνώσει ο ο κιμάς ρίχνουμε το τυρί και
στρώνουμε στο φύλλο .