Το πρώτο πράγμα που σκέφτεται μια γυναίκα όταν έρχεται η στιγμή να επιστρέψει στην δουλειά της είναι η ώρα του αποχωρισμού με το αγγελούδι της. Και ενώ τα περισσότερα βρέφη δεν αντιδρούν άσχημα στην εικόνα της μαμάς να φεύγει από το σπίτι, ιδίως όταν αυτό γίνεται τους πρώτους μήνες της ζωής τους, όλα αλλάζουν μετά τους 9 μήνες.
Η στιγμή που αποχωρισμού από μια απλή συνήθεια γίνεται όλο και δυσκολότερη όταν το παιδί είναι πια σε θέση να γνωρίζει πότε η μανούλα του φεύγει για λίγο από το σπίτι, για κάποια ψώνια ας πούμε και πότε φεύγει για να πάει στη δουλειά της, κάτι που το κάνει να τη στερηθεί για πολλές ώρες.
Για να αποφύγετε λοιπόν τα κλάματα στην πόρτα, τις φωνές και κυρίως την ένταση της στιγμής, φροντίστε να προετοιμάσετε το έδαφος:
1. Μιλήστε μαζί του. Το παιδί καταλαβαίνει τις περισσότερες φορές παραπάνω πράγματα από όσα νομίζουμε. Ακόμα και αν στους έξι μήνες δεν είναι σε θέση να κατανοήσει έννοιες όπως δουλειά και απουσία, σιγά σιγά θα το κάνει. Είναι πολύ σημαντικό να ξέρει ότι η μανούλα του κάθε μέρα θα λείπει κάποιες ώρες από το σπίτι, αλλά αυτό δεν θα σημαίνει ότι δεν το αγαπάει, ούτε ότι προτιμάει να είναι κάπου χωρίς αυτό. Περνώντας ο καιρός, αυτή η καθημερινότητα θα σταματήσει να του είναι επίπονη και θα την δεχθεί χωρίς έντονες αντιδράσεις και ξεσπάσματα.
2. Να είναι κοντά του άνθρωπος που θα το αγαπά. Φροντίστε ο άνθρωπος που θα μένει μαζί του, τις ώρες που θα εργάζεστε, να είναι ιδιαίτερα τρυφερός μαζί του. Θα πρέπει να του μιλάει συνέχεια για το πόσο τον αγαπάει η μανούλα και πόσο τον σκέφτεται εκεί που είναι. Δεν θα πρέπει να αποφεύγει να του μιλά για εσάς ή για την απουσία σας. Το παιδί πρέπει να γνωρίζει τα πάντα. Το ζήτημα δεν είναι να ξεχάσει, αλλά να συνειδητοποιήσει ότι αυτό θα γίνεται κάθε μέρα, αλλά στο τέλος η μαμά πάντα θα επιστρέφει κοντά του!
3. Μιλήστε μαζί του στο τηλέφωνο. Ακόμα και αν το παιδί σας είναι κάτω από ενός έτους και ουσιαστικά δεν μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του είναι σημαντικό να ακούει τη φωνή σας όταν λείπετε από το σπίτι. Νιώθει έτσι την παρουσία σας και το βοηθάει να ηρεμεί τις ώρες που έχει ένταση.
4. Προσπαθείστε να κρατήσετε την ψυχραιμία σας. Η δική σας νευρικότητα σχεδόν πάντα μεταφέρεται και στο παιδί. Το να βάλετε και εσείς τα κλάματα ή να προσπαθήσετε με φωνές να του εξηγήσετε ότι ούτε εσείς θέλετε να πάτε στη δουλειά δεν βοηθάει κανέναν από τους δύο. Μόνο η δική σας ήρεμη φωνή και μια αγκαλιά μπορούν να το ησυχάσουν.
stay…tuned…Γραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ!
Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες
Ειδήσεις σήμερα
- Γιορτινή μακαρονοσαλάτα για τραπέζι
- Η Γη της Ελιάς : Η Αμαλία δείχνει ξανά το πραγμάτικο της πρόσωπο και κλέβει την περιουσία των Βρεττάκων
- Βάσια Παναγοπούλου: Όταν η “σχέση της” με τον Γιώργο Νινιό κόντεψε να τα τινάξει όλα στον αέρα
- Ωράριο λειτουργίας καταστημάτων : Τι ώρα κλείνουν σήμερα Σάββατο 28/12
- Αυτή είναι η Μαύρη Χήρα των Χριστουγέννων που έριξε δηλητήριο σε Χριστουγεννιάτικο κέικ και σκότωσε αδερφές & την ανιψιά της