Εντυπωσιακά δεντράκια σε βάση από
brownie…Christmas Tree Brownies
Εκτέλεση :
Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί, μέχρι η θερμοκρασία του μείγματος να φτάσει στους 40ο C (ελέγχουμε με ένα θερμόμετρο). Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο C .
Ρίχνουμε το μείγμα σοκολάτας-βουτύρου στο μείγμα αυγών και ζάχαρης, ανακατεύουμε με μια σπάτουλα και προσθέτουμε το αλεύρι και τα καρύδια. Στρώνουμε σε ένα τετράγωνο ταψάκι μια λαδόκολλα ή σε ένα τσέρκι κλείνουμε τη βάση του με αλουμινόχαρτο και στρώνουμε καλά μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε για 25 λεπτά ακριβώς. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο θα φαίνεται σαν να μην έχει ψηθεί, έτσι είναι όμως το brownies. Αφήνουμε μέχρι να κρυώσει.
Κόβουμε σε τριγωνάκια σαν δεντράκια και στολίζουμε.
Έχουμε βάλει χρώμα στο γλάσο, τόσο όσο θέλουμε (εδώ δεν πρόκειται να πάθει τίποτα το icing όσο χρώμα και αν χρησιμοποιήσουμε, αλλά μην το παρακάνετε κιόλας).
Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας. Το γλειφιτζούρι που βάζω για κορμό του δένδρου δεν μπορεί να σηκώσει το κεκάκι μας. Είναι απλώς διακοσμητικό. Αν θέλετε μπορείτε να το παραλείψετε.
Θέλω να πιστεύω ότι σίγουρα θα έχετε επιτυχία, γιατί αυτά τα γλυκάκια δεν θέλουν κόπο, θέλουν τρόπο . . . όμως εγώ θα ήθελα να σας ευχηθώ καλή επιτυχία γιατί μια ευχή πάντα πιάνει ειδικά στις γιορτές.
Και ετοιμαστείτε την άλλη εβδομάδα για Χριστουγεννιάτικα παραδοσιακά γλυκά.