ιδιαίτερες συνταγές για το Χριστουγεννιατικο τραπέζι πατηστε εδω
Χριστουγεννιατικα κέικ πατήστε εδώ και δείτε super συνταγές
Γαλοπούλα Γεμιστή (και με κοτόπουλο Γίνεται η συνταγή και είναι εξίσου νόστιμη!)
Χριστουγεννιατικο ρολο με καστανα συνταγη ΕΔΩ
Πατάτες φούρνου δειτε εδω 4 συνταγες
πατατουλες με μπεικον συνταγη εδω
Γαλοπουλα ή κοτόπουλο με μπεικον
αλάτι αρκετό
1/2 κούπα ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας σκόνη μουστάρδας
1 κουτάλια της σούπας μπαχάρι τριμμένο
2 λεμόνια κομμένα σε φέτες
2 πορτοκάλια κομμένα σε φέτες
3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
1 σκόρδο ολόκληρο κομμένο οριζόντια σε 2 κομμάτια
1 κουτάλια της σούπας κόκκους πιπεριού
1 ματσάκι δεντρολίβανο
1 ματσάκι θυμάρι
20 περίπου φέτες μπέικον
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι χυμό λεμονιούΑπό την προηγούμενη βάλτε την γαλοπούλα σε ένα μεγάλο σκεύος και καλύψτε την με κρύο νερό μετρήστε όμως το νερό γιατί για κάθε λίτρο νερού θα ρίξετε μέσα μια κουταλιά της σούπας αλάτι τη ζάχαρη ,τη σκόνη μουστάρδας το μπαχάρι φέτες λεμονιού και πορτοκαλιού ,το θυμάρι το δεντρολίβανο τους κόκκους πιπεριού τα κρεμμύδια τα σκόρδα και αφήστε το στο ψυγείο .
την επόμενη μέρα βγάλτε την γαλοπούλα απο την άρμη και στεγνώστε την καλά με χαρτί κουζίνας μέσα έξω .χωρίστε με το χέρι το δέρμα του στήθους και στρώστε ενδιάμεσα στο δέρμα και στο κρέας φέτες μπέικον βάλτε μέσα στην κοιλιά της γαλοπουλας το δεντρολίβανο το θυμάρι και τα κρεμμύδια που βάλατε στην άρμη και 4-5 φέτες ψιλοκομμένο μπέικον και τα συκωτάκια της γαλοπουλας μαζί με τον λαιμό και το βούτυρο και κλείστε το άνοιγμα της κοιλιάς με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο δέστε την γαλοπούλα όπως στις φωτογραφίες μην ξεχάσετε να κλείσετε και το δέρμα στον λαιμό ώστε να μείνουν τα υγρά μέσα στην γαλοπούλα για να μην στεγνώσει.καλύψτε το στήθος με τις υπόλοιπες φέτες μπέικον (αν δεν το …έχετε δεν χρειαζετε να τις πλέξετε ) απλά απλώστε τις φέτες και στερεώστε τες με οδοντογλυφίδες προθερμάνετε εν τω μεταξύ το φούρνο στους 180 βαθμούς ανακατέψτε μαζί με τον χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού 1 κουτάλια της σούπας πιπέρι και περιχύστε την γαλοπούλα βάλτε τη στο φούρνο.για κάθε κιλο γαλοπουλας υπολογίστε περίπου 40 λεπτά ψήσιμο δηλ.στα 4-5 κιλά θέλουμε περίπου 3,3- 4 ψήσιμο ώρες ,αν έχετε θερμόμετρο πρέπει η θερμοκρασία στο στήθος να φτάσει τους 80 βαθμούς .μετά το πρώτο μισάωρο ανά 30′ περίπου περιχύνουμε την γαλοπούλα με τα ζουμιά τους αν κάνετε γέμιση για γαλοπούλα να φροντίσετε να είναι κρύα όταν θα γεμίσετε την γαλοπούλα και να υπολογίσετε χρόνο ψησίματος 1 ώρα περίπου ανά κιλό
ΓΕΜΙΣΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ
500γρ. ρύζι τύπου Μπάρμπα-Μπέν
με 2 1/2 νερό.
15 κάστανα (καλό είναι αν μπορείτε να τα καθαρίσετε ωμά διαφορετικά βράστε τα πολύ λίγο ίσα να ξεφλουδίζουν )
100γρ. κουκουνάρι
1/2 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκάλι
τα συκωτάκια της γαλοπουλας
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι και 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 σκελίδες σκόρδο
1 1/2 κουτ. της σούπας αλάτι
1/2 κουτ. της σούπας πιπέρι
1 φλιτζάνι λάδι
3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το μπέικον και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι ,το σκόρδο τα συκωτάκια να τσιγαριστούν και αυτά .Ρίχνουμε το ρύζι να τσιγαριστεί και αυτό λίγο και σβήνουμε με τον χυμό λεμόνι και μισό απο το πορτοκάλι προσθέτουμε το κουκουνάρι τα κάστανα και το αλατοπίπερο και τέλος το νερό αφήνουμε να βράσει να πιει τα υγρά του .σβήνουμε το μάτι σκεπάζουμε με μια πετσέτα και ξαναβάζουμε το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε να κρυώσει λίγο η γέμιση .
Με μπρόκολο ντοματακια, κουνουπίδι και πιπεριά κοιταξτε τι μπορουμε να δημιουργησουμε!!!!Δειτε και εδω αλλα 10 φαγωσιμα δεντρα
Χριστουγεννιάτικα Κρακεράκια… Άγιος Βασίλης
Οι σκούφοι του Αϊ Βασίλη
Pretzel κρακεράκια (ένα- δύο σακουλάκια ανάλογα την ποσότητα που θέλετε να κάνετε)
Λευκή σοκολάτα κουβερτούρα
Κόκκινη ζάχαρη σαν τρούφα θα την βρείτε σε καφεκοπτεία(χρωματίστε την δική σας απλή ζάχαρη με 12 σταγόνες κόκκινο χρώμα….για να γίνει έντονο κόκκινο.)
Καραμέλες Τικ -ΤακΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώστε την κουβερτούρα και βουτήξτε τα κρακεράκια (τα μισά) μέσα.
Μετά κατευθείαν στην κόκκινη ζάχαρη και τέλος μια τικ-τακ καραμέλα για φουντίτσα του σκούφου.
Αφήστε τα να παγώσει η σοκολάτα και έτοιμα….
Μα πάνω απο όλα νόστιμα και εύκολα.
Σύμφωνα με την Ηπειρώτικη παράδοση,γιορτινό τραπέζι χωρίς λαχανοντολμαδες δύσκολα συναντούσες .Τη συνταγή τη βρήκαμε ΕΔΩ
Χριστουγεννιάτικα κιμαδοπιτάκια
Μια πρέζα αλάτι
225 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια
1 αυγό χτυπημένο μεσα σε λίγο κρύο νερό
250 γρ. σάλτσα μοσχαρίσιου κιμά
1/2 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρηΤρόπος μαγειρέματοςΠροθέρμανε το φούρνο στους 200oCΒάλε το αλεύρι, το βούτυρο,τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολΑνακάτεψε το αλεύρι με το βούτυρο μέσα στα δάκτυλά σου για να πάρεις ομοιόμορφα κομματάκια ζύμηςΠρόσθεσε και το αυγό χτυπημένο και κρύο νερό 1 κ.γ. κάθε φορά μέχρι να ενωθεί το μείγμα αλλά να μην γίνει πολύ υγρό και κολλώδεςΤύλιξε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και άσε στην κατάψυξη για 15 – 25 λεπτάΣτο μεταξύ ετοίμασε τον κιμά όπως για μια υπέροχη μακαρονάδα. Κάνε κλικ εδώΔιάλεξε τα φορμάκια που θα χρησιμοποιήσεις για τα πιτάκια σου. Φόρμες muffin ή από μικρά ταρτάκια είναι τα ιδανικάΑλεύρωσε μια επιφάνεια εργασίας και άνοιξε τα 2/3 της ζύμης σε λεπτό φύλλο 3 χιλιοστώνΚόψε με κουπάτ ή ένα φλιτζάνι σε στρογγυλά και στρώσε μέσα στα φορμάκια. Μην σε ανησυχεί αν η ζύμη δεν καλύπτει μέχρι το χείλος το φορμάκιΓέμισε τα φορμάκια στα 2/3 με τον κιμά και ετοίμασε την ζύμη που σου έμεινε
Άνοιξε πάλι ένα φύλλο του ίδιου πάχους και κόψε σε μικρότερα κυκλάκια ή αστεράκια ή ό, τι άλλο σχήμα θέλεις
Σκέπασε τα πιτάκια σου και κάνε μια μικρή τρυπίτσα να φεύγει ο ατμός
Ψήσε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά, να πάρει χρώμα.
Είναι υπέροχα και ζεστά αλλά και κρύα μαζί με ένα ποτήρι κονιάκ ή καλό κόκκινο κρασi
το κλασσικό Χριστόψωμο δε μπορεί να λείπει από το τραπέζι μας
Δειτε συνταγή ΕΔΩ
Σαλατες Χριστουγεννιατικες συνταγη ΕΔω
Μπούτι χοιρινό με μαυροδάφνη από Λένα.Χικ!! συνταγη εδω
Πατζαροσαλατα !
• 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
• 150 γρ. μαγιονέζα
• 80 γρ. καρυδόψιχα
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 2 .κ. σ. μαϊντανό
• 4 κ. σ. ελαιόλαδο
• 3 κ. σ. ξύδι
• αλάτι και πιπέρι
(Χρησιμοποιούμε γάντια γιατί βάφουν τα χέρια).
Μόλις βράσουν, τα βγάζουμε σ᾿ ένα πιάτο να παγώσουν τελείως. (Μπορούμε να τα ᾿χουμε βράσει απ᾿ το προηγούμενο βράδυ και να τα ᾿χουμε φυλάξει με πλαστική μεμβράνη στο ψυγείο).
Όταν παγώσουν, τα πατάμε μ᾿ ένα πιρούνι να λιώσουν.
Χτυπάμε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί και μόλις γίνουν ένα, περιχύνουμε μ᾿ αυτό τα παντζάρια, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό, κι αν θέλουμε τα βάζουμε για λίγο στο ψυγείο, να «δέσουν» οι γεύσεις.
Φροντίσαμε και για τους Μακαρονάδες της παρέας με τορτελίνια Χριστουγεννιάτικα!
4 συνταγες για ριζοτο δειτε ΕΔΩ
ΓΚΙ ……..ΓΙΑ ΦΑΓΩΜΑ
250 γρμ μαρσμέλοους
60 γρμ. βούτυρο
3 φλυτζ, κόρν φλέικς
πράσινο χρωμα
κόκκινα καραμελάκιαΣε χαμηλή φωτιά λιώνουμε τη μαργαρίνη και βάζουμε το χρώμα τόσο ώστε να γίνει σκούρο πράσινο .Προσθέτουμε τα μαρσμέλοους και ανακατεύουμε συνέχεια να λιώσουν .Προσθέτουμε τις νιφάδες ρυζιού και ανακατεύουμε πολύ καλά.κατεβάζουμε απο την φωτιά και με ενα κουτάλι βάζουμε κουταλιές σε μια λαδωμένη επιφάνεια π.χ. μάρμαρο η λαδωμένο πυρέξ κολλάμε όσο είναι ζεστά τα καραμελάκια και αφήνουμε να κρυώσουν.
Χριστουγεννιατικα γλυκομεζεδακια συνταγες εδω
ντιπ και σος για το γιορτινο τραπεζι δειτε συνταγες εδω
Cheerios δεντράκια.
3 κούπες marshmallows (θα τα βρείτε στα καταστήματα Τiger ή Jumbo)
3 κ.τ.σ βούτυρο
Πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
3 κούπες Cheerios
Μικρά M&M’s ή Smarties( θα χρειαστείτε μόνο τα πράσινα και τα κόκκινα)
Θα χρειαστείτε και μεγάλα M&M’s ή Smarties, κίτρινα για την κορυφή.
Λαδόκολλα.
Στο μάτι της κουζίνας σε ένα κατσαρολάκι βάλτε το βούτυρο με τα marshmallows μέχρι να λιώσουν. Βγάλτε απο την φωτιά και
προσθέστε το πράσινο χρώμα και ανακατέψτε καλά. Βάλτε τόσες σταγόνες όσο έντονο θέλετε να είναι το χρώμα απο τα δεντράκια σας.
Βάλτε στο μείγμα σας τα cheerios και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν απο το χρώμα. Αφήστε τα εκεί μέχρι να αρχίζουν λίγο να κολλάνε.
Σε μια λαδόκολλα στρώστε τα δεντράκια σας. Βάλτε στα χέρια σας λίγο σπορέλαιο και αρχίστε με τα δάχτυλα να πέρνετε ποσότητα και να φτιάχνετε δεντράκια.
Βάλτε τα στο ψυγείο μέχρι να “φορμαριστούν”
Cup Cake Ρουντολφ & Τάρανδοι Dasher, Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Donder and Blitzen!
2 αυγά
1/2 φλ.τσαγιού λάδι
1/2 φλ. τσαγιού γάλα
1 1/2 φλ.τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
70 γρ κουβερτούρα λιωμένη
1 κ.σούπας κακάο
1 βανίλια
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στο μπολ του μίξερ και τα χτυπάμε για 4 λεπτά.
Τοποθετούμε χαρτάκια για κέικ στις τρύπες του ταψιού και βάζουμε μείγμα μέχρι την μέση της θήκης. (Εναλλακτικά βαλτε τις θήκες σε απλό ταψί, θα σταθούν μην τις φοβάστε).
Ψήνουμε τα Cupcake για 15-20 λεπτά, δοκιμάζοντας με μια οδοντογλυφίδα αν είναι έτοιμα.
Κράκερς σε σχήμα μπρέτζελ
maltesers (ξέρετε αυτά τα σοκολατένια μπαλάκια)
50 γρ λευκή κουβερτούρα σοκολάτα
1 κουταλιά της σουπας κρέμα γαλακτος
Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
royal icing (δειτε την συνταγή στο άλμπουμ ζαχαρόπαστες-κρέμες)
50 γρ μαύρη κουβερτούρα
Στρογγυλά μπισκότα (δείτε την φωτογραφια)
Σοκολατένια Βουτυρόκρεμα (δειτε την συνταγή στο άλμπουμ ζαχαρόπαστες-κρεμες)
Φτιάξτε την σοκολατένια βουτυρόκρεμα και βάλτε την πάνω στα cup cake.
Με το royal icing, κάντε τα λευκά ματάκια.
Βάλτε τα στρογγυλά μπισκότα για μουσούδα.
Σε ένα μπολ με μπεν μαρι λιώστε την άσπρη κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος. Μόλις λιώσει ρίξτε 8 σταγόνες κόκκινο χρώμα.
Βουτήξτε τόσα maltesers όσα θέλετε να είναι “οι ρουντολφ” και βάλτε τα για μύτη. Τα υπόλοιπα αφήστε τα σοκολατένια για απλούς τάρανδους. Βάλτε Τα κρακεράκια για κέρατα.
Λιώστε και την μαύρη κουβερτούρα και με μια οδοντογλυφίδα κάντε τις κόρες των ματιών. Την μαύρη κουβερτούρα χρησιμοποιήστε την και για να κολλήσετε τις μυτούλες (maltesers)!!
To καπέλο του Χιονάνθρωπου.
marshmallows θα τα βρείτε στα καταστήματα Jumbo ή Tiger.
Mπισκότα (oreo, παπαδοπούλου, ότι θέλετε)
Κουβερτούρα σοκολάτα γάλακτος
Ζαχαρωτά gummy λωριδούλες.
Τρούφα σε σχήμα χιονονιφάδας (θα βρείτε σε καφεκοπτεία ή τα καταστήματα tiger. Εναλλακτικά βάλτε τρούφα στρογγυλή χρωματιστή.
Ανοίξτε τα μπισκότα και βγάλτε την κρέμα απο μέσα. Κρατήστε τα “καπάκια” του μπισκότου.
Λιώστε την κουβερτούρα.
Πάρτε ένα μπισκότο και βάλτε του μια μικρή ποσότητα σοκολάτας στο κέντρο. Πάρτε ένα marshmallow και κολλήστε το.
Αυτό κάντε και με τα άλλα υλικά σας.
Αφού τα marshmallow σταθεροποιηθούν πάνω στο μπισκότο, με την υπόλοιπη λιωμένη σοκολάτα καλύψτε τα όπως στην φωτογραφία και βάλτε τα πάνω σε μια λαδόκολλά να παγώσει η σοκολάτα.
Τώρα που έχει κρύο βγάλτε τα στο μπαλκόνι σας, διαφορετικά στο ψυγείο.
Αφού θα είναι έτοιμα, βάλτε το χρωματιστό ζαχαρωτό όπως στην φωτογραφία, εκεί που ενώνει το μπισκότο με το marshmallow. Στολίστε με την τρούφα και έτοιμο.
2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού κακάο σκόνη
1 1/2 φλιτζάνια λάδι
1 φλιτζάνι αποβουτυρωμένο γάλα , σε θερμοκρασία δωματίου
2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλιές της σούπας κόκκινο χρωμα τροφίμων
1 κουταλάκι του γλυκού άσπρο ξίδι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Αλείφουμε το κέικ με σαντιγί τοποθετούμε το ένα πάνω ατο άλλο και καλύπτουμε με την υπολοίπη σαντιγι ,ρίχνουμε καρύδα απο πάνω και στολίζουμε με τα macarons.
και αν σας περισσέψουν δείτε εδω φανταστικές συνταγες με τα περισσεύματα
Ειδήσεις σήμερα
- Φως στο Τούνελ – Αμαλιάδα :Το ηχητικό ντοκουμέντο με την Μουρτζουκου στα όρια της τρέλας που σόκαρε όλη την Ελλάδα
- Κώστας Λεφάκης: Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 04/11/2024 ως 10/11/2024 για όλα τα ζώδια
- Νεύτωνας : Η ανατριχιαστική προφητεία του 1704 για το τέλος του κόσμου
- Καταγγελία για ιερέα : Ντυνόταν με γυναικεία ρούχα και έβγαινε έξω
- Ο Τιμωρός επόμενα επεισόδια : 14, 15