Royal icing ! Γλάσο για μπισκότα Χριστουγέννων ! Δείτε βήμα βήμα τη συνταγή. Η κλασσική συνταγή για royal icing για Χριστουγεννιάτικα μπισκότα.
Υλικά για royal icing γλάσο
- Ασπράδια από 2 αυγά (τα οποία θα έχετε πλύνει καλά και πριν τα σπάσετε θα τα βουτήξετε για 10 δευτερόλεπτα σε νερό που βράζει)
- 600 gr κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη περίπου (η Louise προτείνει 900 gr ζάχαρης αλλά τονίζει πως πιθανώς δεν θα τη χρειαστείτε όλη. Εμείς, χρησιμοποιήσαμε 600 gr για δύο μέτρια αυγά για να πετύχουμε το σωστό αποτέλεσμα. Όπως θα δείτε και στη συνέχεια, θα πρέπει να σταματήσετε να προσθέτετε ζάχαρη άχνη στο μείγμα όταν η κρέμα αποκτήσει την σωστή πυκνότητα).
- 1 κ.γλ. χυμό λεμονιού
Οδηγίες για royal icing γλάσο
Ανακατέψτε τα ασπράδια με το χυμό λεμονιού και ρίξτε τα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε λίγη ζάχαρη άχνη και χτυπήστε με το μίξερ.
Συνεχίστε να προσθέτετε σταδιακά τη ζάχαρη άχνη και να χτυπάτε με το μίξερ. Σταματήστε να προσθέτετε ζάχαρη (ακόμη και αν σας έχει περισσέψει αρκετή ζάχαρη άχνη) όταν το μείγμα γίνει σαν μια πολύ παχιά κρέμα σαντιγί που “στέκεται” με τον τρόπο που βλέπετε στη δεύτερη φωτογραφία .
Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το royal icing για την διακόσμηση μπισκότων, θα πρέπει να αραιώσετε το μείγμα με νερό: προσθέστε σταδιακά (σταγόνα-σταγόνα) το νερό και ανακατέψτε (με ένα κουτάλι) μέχρι η κρέμα να πάρει τη μορφή που βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία. Το ανακάτεμα με το νερό μπορεί να δημιουργήσει φυσαλίδες στην κρέμα γιαυτό θα ήταν χρήσιμο να τη σκεπάσετε με μια μεμβράνη και να την αφήσετε να “ξεκουραστεί” για 30 λεπτά. Έπειτα ανακατέψτε ξανά με το κουτάλι.
- Αν θέλετε να δώσετε γυαλάδα στο royal icing προσθέστε 2-3 σταγόνες βρώσιμης γλυκερίνης στο μείγμα.
- Για έξτρα άρωμα προσθέστε 1-2 βανίλιες στη ζάχαρη άχνη.
- Αν δεν χρησιμοποιήσετε αμέσως το μείγμα, σκεπάστε το καλά με μια μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο (όπου μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και για 3 ημέρες).
Δείτε εδώ όλες τις Χριστουγεννιατικές συνταγές μας