Μόλις βγει από τον φούρνο, είναι σχεδόν ρευστό και ταιριάζει καταπληκτικά με μία μπάλα παγωτό βανίλια. Αργότερα, μόλις κρυώσει και σταθεροποιηθεί, μοιάζει με ζουμερό, μαλακό μπράουνι. Και στις δύο εκδοχές είναι τέλειο!
Υλικά
260 γρ. κουβερτούρα 50 – 55% κακάο
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
2 αυγά + 2 κρόκοι
100 γρ. ζάχαρη άχνη
1/2 πακέτο μπισκότα πτι μπερ με επικάλυψη σοκολάτας
Υλικά
260 γρ. κουβερτούρα 50 – 55% κακάο
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
2 αυγά + 2 κρόκοι
100 γρ. ζάχαρη άχνη
1/2 πακέτο μπισκότα πτι μπερ με επικάλυψη σοκολάτας
ΔιαδικασίαΠροθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια φόρμα διαμέτρου 20 – 22 εκ. ή την καλύπτουμε με λαδόκολλα.
Κόβουμε την κουβερτούρα σε πολύ μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Λίγο πριν αρχίσει να κοχλάζει η κρέμα γάλακτος, την αποσύρουμε από την φωτιά και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Αφήνουμε για λίγο κατά μέρος.Σπάμε σε ένα καθαρό μπολ τα ολόκληρα αυγά και τους δύο κρόκους. Προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και τα ανακατεύουμε όλα μαζί με έναν αυγοδάρτη. Αδειάζουμε τα αυγά μέσα στο σοκολατένιο μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά.Σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα. Μόλις το μείγμα μας ομογενοποιηθεί εντελώς, το αδειάζουμε στην φόρμα μας και το ψήνουμε για 25 – 30 λεπτά.πηγη
Κόβουμε την κουβερτούρα σε πολύ μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Λίγο πριν αρχίσει να κοχλάζει η κρέμα γάλακτος, την αποσύρουμε από την φωτιά και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Αφήνουμε για λίγο κατά μέρος.Σπάμε σε ένα καθαρό μπολ τα ολόκληρα αυγά και τους δύο κρόκους. Προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και τα ανακατεύουμε όλα μαζί με έναν αυγοδάρτη. Αδειάζουμε τα αυγά μέσα στο σοκολατένιο μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά.Σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα. Μόλις το μείγμα μας ομογενοποιηθεί εντελώς, το αδειάζουμε στην φόρμα μας και το ψήνουμε για 25 – 30 λεπτά.πηγη
Stay…tuned…Γραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ!
πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες για παιδια
Ειδήσεις σήμερα
- Ειρήνη Μουρτζούκου: Η πρώτη νύχτα στη ΓΑΔΑ
- Άγιος Έρωτας : Η Ολυμπία πιάνει τον πατέρα Νικόλαο σε οίκο ανοχής και το κάνει θέμα στην επισκοπή
- Ζώδια : Ανάδρομος Ερμής έως 15/12/2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους
- «Καλάθι των Χριστουγέννων» : Επιστρέφει με χαμηλότερες τιμές