Close

χριστουγεννιατικα ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΓΛΕΙΦΙΤΖΟΥΡΙΑ !Η ιδανικη ιδεα για κερασμα!

χριστουγεννιατικα ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΓΛΕΙΦΙΤΖΟΥΡΙΑ !Η ιδανικη ιδεα για κερασμα!

Ειναι η ιδανικη ιδεα για σας που σπαζοκεφαλιαζετε για το τι θα κερασετε στα παιδακια στα καλαντα και στο σχολειο!

1ο Γλειφιτζούρι μπαστουνάκι

χριστουγεννιατικα ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΓΛΕΙΦΙΤΖΟΥΡΙΑ !Η ιδανικη ιδεα για κερασμα!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

χριστουγεννιατικα ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΓΛΕΙΦΙΤΖΟΥΡΙΑ !Η ιδανικη ιδεα για κερασμα!

Υλικα

1 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας γάλα

Βανίλια

2 ¼ φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι

10 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο,


Βάζουμε το βούτυρο στον κάδο του μίξερ και το χτυπάμε με το σύρμα, μέχρι να γίνει αφράτο. Προσθέτουμε την ζάχαρη και την χτυπάμε μέχρι να ενωθεί με το βούτυρο. Στην συνέχεια, προσθέτουμε την βανίλια και το γάλα, χτυπώντας τα για λίγο ακόμα.

 Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ στο 1, βγάζουμε το σύρμα και βάζουμε τον γάντζο. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι ενώ συνεχίζουμε να τα δουλεύουμε.

Τυλίγουμε τη  ζύμη με μεμβράνη και τις βάζουμε στο ψυγείο, για 2-3 ώρες.

1. Χωρίζουμε τη ζύμη στα δυο και χρωματίζουμε το ένα, από τα δυο κομμάτια.

2. Αλευρώνουμε ελαφρώς τον πάγκο μας. Παίρνουμε ένα κομμάτι λευκής ζύμης και την ανοίγουμε κυλώντας τη μπρος και πίσω, για να δημιουργήσουμε ένα μακρύ και λεπτό μπαστούνι. Κάνουμε το ίδιο και με τη κόκκινη ζύμη.

3. Βάζουμε τα δυο μπαστούνια παράλληλα και τα κόβουμε σε ίσα μήκη.

4. Πιέζουμε με τα δάχτυλα μας και κολλάμε μαζί τα δυο χρώματα και τα τυλίγουμε, το ένα με το άλλο.

5. Τα ακουμπάμε στη λαδόκολλα που έχουμε στο ταψί και τα κουρμπάρουμε στο επάνω μέρος για να δημιουργήσουμε το χερούλι από το μπαστούνι.

6. Τα φουρνίζουμε, για 12-13 λεπτά.

2ο Γλειφιτζούρι δίχρωμο

Χρειαζόμαστε καλαμάκια για σουβλάκια. Πριν τα χρησιμοποιήσουμε, θα κόψουμε τις μύτες τους, με ένα ψαλίδι.

χριστουγεννιατικα ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΓΛΕΙΦΙΤΖΟΥΡΙΑ !Η ιδανικη ιδεα για κερασμα!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Χωρίζουμε τη ζύμη στα δυο και χρωματίζουμε το ένα, από τα δυο κομμάτια.

2. Αλευρώνουμε ελαφρώς τον πάγκο μας και ανοίγουμε πρώτα τη λευκή ζύμη σε χοντρό φύλλο και έπειτα τη κόκκινη.

3. Ακουμπάμε τη μια ζύμη πάνω στην άλλη. Παίρνουμε και τις δυο ζύμες στα χέρια μας και τις φορμάρουμε μαλακά, σε μια μπάλα. Ανοίγουμε τη μπάλα, σε φύλλο πάχους, 6 χιλιοστών.

4. Κόβουμε με κουπ-πατ, ή με ποτήρι, δίσκους, 7,5 εκατοστών διαμέτρου.

5. Ακουμπάμε την ζύμη-δίσκο, πάνω στην λαδόκολλα που έχουμε στο ταψί.

6. Βυθίζουμε απαλά το καλαμάκι, μέχρι τα 2/3 του ύψους του δίσκου και το σκεπάζουμε απαλά με ζύμη, για να μη φαίνεται.

7. Φουρνίζουμε τα δίχρωμα γλειφιτζούρια μας, για 12 λεπτά.

3ο Γλειφιτζούρια με καρδούλες

Χρειαζόμαστε καλαμάκια για σουβλάκια και κόκκινο και πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

χριστουγεννιατικα ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΓΛΕΙΦΙΤΖΟΥΡΙΑ !Η ιδανικη ιδεα για κερασμα!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Χωρίζουμε τη ζύμη στα τέσσερα. Αφήνουμε τα δυο κομμάτια λευκά και χρωματίζουμε το τρίτο κομμάτι κόκκινο και το τέταρτο πράσινο.

2. Αλευρώνουμε ελαφρώς τον πάγκο μας και ανοίγουμε το κάθε ζυμάρι ξεχωριστά, σε φύλλα 6 χιλιοστών πάχους.

3. Κόβουμε τις ζύμες σε δισκάκια 7, 5 εκατοστών διαμέτρου.

4. Ακουμπάμε το πρώτο δισκάκι πάνω στην λαδόκολλα που έχουμε στο ταψί.

5. Βυθίζουμε απαλά το καλαμάκι, μέχρι τα 2/3 του ύψους, του δίσκου και το σκεπάζουμε για να μη φαίνεται.

6. Κόβουμε μικρές καρδούλες, ή μικρά καρό, εάν σας είναι πιο εύκολο και στολίζουμε τα δισκάκια, πιέζοντας τις καρδούλες, πάνω στη ζύμη τους, για να κολλήσουν.

7. Τα φουρνίζουμε για 12 λεπτά.

Όταν τελειώσουν όλα τα γλειφιτζούρια-μπισκοτάκια, τα τυλίγουμε με φύλλο ζελατίνης, τους κάνουμε έναν ωραίο φιογκάκι και τα βάζουμε εάν θέλουμε, σε κουτάκια, για δωράκια.

Stay…tuned…Γραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ! 

πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες για παιδια