Close
Συνταγή για τη πιο νόστιμη βασιλόπιτα!
Τη περσινή μας βασιλόπιτα την στόλισε η κόρη μου χαχααχ  για αυτό είναι έτσι
Σα γευση ομως ηταν απιθανη!!!
Δοκιμαστε τη και θα με θυμηθείτε!

Υλικά:

250 γρ. Βούτυρο γάλακτος ή βιτάμ
8 αυγά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλυτζανάκι κονιάκ
500 γρ. Ζάχαρη
Χυμός 6 πορτοκαλιών
1 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
2 κουταλάκια μπέικιν

Εκτελεση
Χτυπάμε το βούτυρο πολύ καλά να ασπρίσει.
Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη
και τους ρίχνουμε στο βούτυρο.
Ρίχνουμε το κονιάκ και το χυμό πορτοκαλιού,
μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα.
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι
και το ανακατεύουμε με το ξύσμα και το μπέικιν.
Προσθέτουμε εναλλάξ στο μίγμα βούτυρο-κρόκοι το αλεύρι
και τη μαρέγκα και ανακατεύουμε ελαφρά
να γίνουν όλα τα υλικά ένας πηχτός χυλός.
Πλένουμε καλά ένα νόμισμα, το τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο
και το ρίχνουμε στο μίγμα.
Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί
και ψήνουμε στους 180 για 1 ώρα περίπου.
Δοκιμάζουμε βυθίζοντας την λάμα ενός μαχαιριού,
αν βγει καθαρή, η βασιλόπιτα είναι έτοιμη,
διαφορετικά ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα.
Αφήνουμε να μισοκρώσει, την ξεφορμάρουμε σε πιατέλα
και την πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη!

(εμεις περισυ τελευταια στιγμη ειδαμε οτι δεν ειχαμε αχνη,αλλα δε χαλαστηκαμε και πολυ!!! βαλαμε στο μουλτυ τη κανονικη και τη καναε αχνη χιχιχιχ)

Ειναι για ταψι 35
Τη συνταγή  αυτή την είχα βρει πριν χρονια  στο διαδίκτυο αλλα δεν θυμάμαι που!!! Αν ο δημιουργός τη δει,ας επικοινωνησει μαζι μου να προσθέσω τη πηγή!
Καλες Γιορτες να εχουμε!!!

Δειτε και εδω παραδοσιακη βασιλοπιτα της γιαγια μου

Τρεις συνταγες για διαφορετικες βασιλοπιτες που θα σας ενθουσιασουν!

Stay…tuned…Γραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ!
Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες