Χωρίζεται μισό ποτήρι γάλα και όταν είναι χλιαρό προσθέτετε την ζάχαρη και την μαγια. Όταν η μαγια φουσκώσει την ζυμώνεται μαζί με το αλεύρι, το υπόλοιπο γάλα και το λάδι για να γίνει ένα λείο ζυμάρι.Αφήνετε την ζύμη να φουσκώσει περίπου μια ώρα. Στην συνεχή την ζυμώνετε ξανά και κάνετε 12 μπαλίτσες τις οποιες αφήνετε να ξεκουραστούν μέχρι να διπλασιαστούν.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε το νερό. Όταν βράσει το νερό προσθέτετε το αλάτι (1 κγ.) και βάζετε μέσα τα ψωμάκια και τα βράζετε για 2-3 λεπτά.
Να γυρίζετε τα ψωμάκια στο νερό γιατί μονο στην αρχή θα είναι από κάτω και μετά θα βγούν στην επιφάνεια. Όταν βγάλετε τα ψωμάκια τα βάζετε πάνω σε χαρτί κουζίνας για λίγο για να στραγγίσουν. Στην συνεχεια τα βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνεται για μιση ώρα στούς 200 βαθμούς. Δεν χρειάζεται να τα αλείψετε διότι γίνονται λία και λαμπερά λόγο του ότι τα έχετε βράσει προηγούμενος.
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή