Παντεσπάνι
6 φλιτζανάκια του καφέ αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
6 αυγά
6 κ. σούπας νερό
4 φλιτζανάκια του καφέ ζάχαρη
1 baking powder
2 βανίλιες
αν θελετε να τα κανετε σοκολατενια προσθετετε και κακάο
Κρέμα μερέντα
1 ½ μόρφατ ή ερμόλ (σε μεταλλικό κουτί)
1 ζαχαρούχο γάλα (μεγάλο)
1 κουτί μερέντα η νουτελα(250 gr)
1 κουβερτούρα (125 gr)
Σιρόπι
1 κουτάκι σπράιτ ή πορτοκαλάδα με ανθρακικό η αλλιως σοκολατουχο γαλα
Διακόσμιση
Τζελάκια, marsh mellows, πολύχρωμα κουφετάκια
Πώς το κάνουμε:
Ετοιμάζω το παντεσπάνι: Κοσκινίζω το αλεύρι (γίνεται πιο αφράτο το μίγμα) και ανακατεύω μέσα σε αυτό το baking powder. Χτυπάω πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτω το νερό και σιγά σιγά το αλεύρι. Τέλος προσθέτω και τις 2 βανίλιες. Βάζω σε ταψί στρόγγυλο ή παραλληλόγραμμο. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, όπως τα κέικ (στο δικό μου ψήνω στους 200ο C για 35-40 λεπτά).
Όταν ετοιμαστεί το παντεσπάνι το αφήνω να κρυώσει λίγο και το κόβω με κοφτερό μαχαίρι, ώστε να έχω 3 δίσκους από παντεσπάνι.Για περισσοτερες βασεις φτιαχνω διπλη δοση.
Για να ετοιμάσω την κρέμα, λιώνω την κουβερτούρα στο φούρνο μικροκυμάτων σε μπαιν μαρί. Χτυπάω πολύ καλά τα μόρφατ ή ερμόλ με το ζαχαρούχο και προσθέτω τη λιωμένη κουβερτούρα και τη μερέντα. κρατώ μία μικρή ποσότητα κρέμα για το γαρνίρισμα.
Χρησιμοποιώ τη σπράιτ ή την πορτοκαλάδα αντί για σιρόπι και σιροπιάζω τον πρώτο δίσκο παντεσπάνι και στρώνω το 1/3 της κρέμας. Κάνω το ίδιο με το δεύτερο και το τρίτο κύκλο.
Ριχνετε το υπολoιπο απο την κρέμα για να γλασαρετε τη τούρτα
Λίγα μυστικά ακόμα
Χρησιμοποιώ αντί για σιρόπι, αναψυκτικό γιατί έχει τη σωστή ποσότητα ζάχαρης και δε χρειάζεται να λερώνω ένα ακόμα σκεύος για να ετοιμάσω σιρόπι.
η βασικη συνταγη ειναι απο της συνταγες της παρεας!