12 ντοματίνια
100 γρ PHILADELPHIA
1 ματσάκι βασιλικό
Κόβετε κάθετα τα ντοματίνια στη μέση και αδειάζετε με ένα μικρό κουταλάκι το εσωτερικό.
Γεμίζετε τα ντοματίνια με Philadelphia.
Σερβίρετε με φρέσκο βασιλικό.
πηγη
Δείτε και εδώ μια άλλη ιδέα!
Ανοίγετε τα ντοματακια σε τρεις τέσσερις πλευρές και μέσα βάζετε μοτσαρελα!.Περιχύνετε με ελαιόλαδο και στολίζετε με φρέσκο βασιλικό
Μανιταρια ντομάτες
ντοματινια cherry
200 γρ. φέτα Ηπείρου,
100 γρ. ανθότυρο,
1 κόκκινη καυτερή πιπεριά,
1 κόκκινη πιπεριά,
¼ από ένα ματσάκι άνηθο.
Βάζετε τις πιπεριές, τον άνηθο και 100 γρ. ανθότυρο στο μπλέντερ και τα λιώνετε.
Μόλις γίνουν πουρές προσθέτετε τη φέτα και τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βάζετε το μείγμα στο ψυγείο κόβετε τα ντοματινια στη μεση περνετε με μια κουταλα και συμπιέσετε το μειγμα και απο πάνω τοποθετηθείτε τη ντοματα
Καλαθάκι
Για να το κάνετε , κόψτε το πάνω μισό της ντομάτας με δύο τομες, αφήνοντας μια μικρή λωρίδα (0,5 cm) στη μέση, το οποίο στο μέλλον θα είναι τα καλάθια λαβή. Μετακινήστε με το κουτάλι για να αφαιρέσετε τον πολτό από τις ντομάτες, αφήνοντας μόνο τους τοίχους,τα γεμίζουμε με λαχταριστή πατατοσαλάτα η ζαμπονοσαλατα δειτε εδω
Φέτες ντομάτας με ενδιάμεσα το αγαπημένο μας τυρί.
Θα μου αρεσε και ενδιαμεσα βραστό αυγό!
Δείτε εδώ καταπλήκτικές ιδέες με αυγά!
Τουλίπες από ντομάτα
Nτοματάκια μικρά μακρόστενα (όχι τσέρι) ή πομοντόρο
1 – 2 πράσινα φύλλα φρέσκου κρεμμυδιού για διακόσμηση
(εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε φύλλα σχοινόπρασου ή πράσου κομμένα λεπτά ή στο πραγματικό σχήμα των φύλλων της τουλίπας)
2 πολύ γεμάτες κ.σ. τυρί κρέμα
1 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
λίγο μαϊντανό ή άνηθο
λίγο δυόσμο
αλάτι, πιπέρι
Σε ένα μπολ κόβουμε πολύ ψιλοκομμένο το κρεμμυδάκι, το μαϊντανό ή τον άνηθο και το δυόσμο.
Βάζουμε το γιαούρτι, αλάτι και πιπέρι.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας την κρέμα τυριού κι ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά
Βάζουμε το μείγμα σε ένα σακουλάκι.
Δε θα κόψετε αυτή την πλευρά της ντομάτας που έχει τον αφαλό.
Αλλά αυτή που δεν έχει.
Κάνουμε μια τομή κάθετα και σταματάμε χωρίς να κόψουμε εντελώς το ντοματάκι περίπου 1/2 εκατοστό πριν τον αφαλό του.
Κάνουμε άλλη μία τομή από την αντίθετη πλευρά έτσι ώστε οι τομές να σχηματίζουν σταυρό.
Κόβουμε μια μυτούλα από το σακουλάκι για να το κάνουμε κορνέ.
Βάζουμε το κορνέ στο εσωτερικό της ντομάτας κάτω-κάτω κι αρχίζουμε να το πιέζουμε καθώς το τραβάμε προς τα έξω. Έτσι θα γεμίσουμε το ντοματάκι.
Αυτό παραμένει λίγο ανοιχτό εξαιτίας της γέμισης.
Αν θέλετε να υπάρχει περισσότερη γέμιση μέσα καλύτερα να αφαιρέσετε το εσωτερικό της κάθε ντομάτας.
Κόβουμε ένα ή περισσότερα πράσινα φύλλα από ένα φρέσκο κρεμμυδάκι και τα τοποθετούμε κάτω από τα ντοματάκια έτσι ώστε να μοιάζουν με ανθοδέσμη από τουλίπες.
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα