Αυτή την εκδοχή πρέπει οπωσδήποτε να τη δοκιμάσεις!!!!Λαχταριστά κανελόνια με γέμιση σπανακι και τυρί φέτα που θα ενθουσιάσουν τον ουρανίσκο σου!Δείτε τη συνταγή με οδηγίες βημα βημα
Υλικά που θα χρειαστείς:
• 1 πακέτο κανελόνια
• 1kg σπανάκι κατεψυγμένο σε φύλλα
• 1 μεγάλο κρεμμύδι
• 150γρ φέτα
• Λίγο κίτρινο τυρί της αρεσκείας μας
• 1 κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
• Μισή κούπα γάλα
• Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Κανονικά η συσκευασία προτείνει να μην προβράσουμε τα κανελόνια, εγώ όμως τα βούτηξα σε βραστό αλατισμένο νερό για 20 δευτερόλεπτα ίσα-ίσα να μαλακώσουν ελαφρώς και να ‘’ρουφήξουν’’ αλάτι(μεγάλη προσοχή να μην μαλακώσουν τελείως γιατί δεν θα μπορούμε να τα γεμίσουμε)! Έπειτα τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν αλλά όχι το ένα πάνω στο άλλο γιατί θα κολλήσουν
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα, ρίχνουμε το σπανάκι μέχρι να μαλακώσει, ανακατεύουμε συνέχεια και αλατοπιπερώνουμε!
όταν το σπανάκι αποψυχθεί τελείως και χωρίς να έχουν χαθεί τα υγρά του σβήνουμε το μάτι και τρίβουμε μέσα το τυρί και βάζουμε αν θέλουμε και εδώ λίγο κίτρινο τυρί.
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και αν θέλουμε σε αυτό το σημείο δοκιμάζουμε μήπως θέλει αλάτι ή πιπέρι.
Παίρνουμε ένα-ένα τα κανελόνια και με τη βοήθεια από ένα κουταλάκι τα γεμίζουμε καλά-καλά. Τα στρώνουμε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα μεγαλούτσικο ταψί. Όσο μας περισσέψει από σπανάκι το ρίχνουμε από πάνω.
Στη κατσαρόλα μας έχει περισσέψει το ζουμάκι από το σπανάκι, εκεί ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε!
Περιχύνουμε τα κανελόνια. Μετά ρίχνουμε το γάλα. Ρίχνουμε λίγο τριμμένο κίτρινο τυράκι και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Το ψήνουμε στους 200ο στις αντιστάσεις(πάνω κάτω κοινώς)για 25 λεπτά, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε άλλα 20 μέχρι να πάρει χρώμα το τυρί!!
Καλή επιτυχία!!!
Συνταγή για το Daddy Cool από Νατάσα Δεμέστιχα!