Μια πολύ ωραία ιδέα για χειροποίητη πιτα για γύρο με κοτοπουλακι!
Εμείς πάντως έχουμε καταργήσει το delivery εδώ και καιρό!
Υλικά Για τις πίτες
4 κουταλάκια γλυκού ξηρή μαγιά
1,5 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
Λίγο αλάτι
ελαιόλαδο
500 γραμμάρια αλεύρι για πίτες
Λίγο νεράκι χλιαρό
Υλικά Για Μαρινάδα
10 σουβλάκια κοτόπουλου
1 κ.γλ. θυμάρι
2 κ.γλ. πάπρικα
1/2 κ.γλ. κάρυ
1 κ.γλ. μουστάρδα
Αλάτι και πιπέρι
1 ποτήρι νερό
ελαιόλαδο
Χυμό από 2 λεμόνια
Εκτέλεση
Σε μια λεκανίτσα, βάζουμε το αλεύρι, , τη μαγιά το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε .
Μόλις έχουν ανακατευτεί καλά τα υλικά μας, ρίχνουμε το νερό σιγά σιγά και ζυμώνουμε μέχρι να μαλακώσει η ζύμη(αν κολλάει, βάζουμε και λίγο ελαιόλαδο στα χέρια μας)
Μόλις η ζύμη μας μαλακώσει και μπορούμε να τη πλάθουμε τη κάνουμε μπάλα τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε περίπου μια ώρα και κάτι να φουσκώσει.Στη μια ώρα τη ξαναβγάζουμε την ξανά ζυμώνουμε για λίγο και την αφήνουμε ακόμη 50 λεπτά σκεπασμένη.
Ξεσκεπάζουμε και τη πλάθουμε σε μπαλάκια
πιάνουμε ένα – ένα τα μπαλάκια και τα ανοίγουμε με το πλάστη σε σχήμα πίτας γύρου.
Βάζουμε στο τηγάνι 1 κουταλάκι ελαιολάδου και σε μέτρια φωτιά τις τηγανίζουμε μια από τη μία πλευρά και μία από την άλλη .
Μαρινάρουμε τα σουβλάκια με τα παραπάνω υλικά
(Εάν αφήσετε τα σουβλάκια από το βράδυ γίνονται μούρλια)
Σε προθερμασμένο φούρνο βάζουμε τα σουβλάκια με τη μαρινάδα. τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να ψηθούν,γυρίζοντας τα ενδιάμεσα για να ψηθούν από όλες τις πλευρές.Στο τελευταίο 10λέπτο αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο. Μόλις ψηθούν αφαιρούμε το ξύλο και κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια.παίρνουμε τη πίτα την αλείφουμε με σος της αρεσκείας μας η τζατζικάκι προσθέτουμε αν θέλουμε και πατατούλές ντομάτα κλπ κλπ
Έτοιμος ο σπιτικός γύρος.μπορείτε να το κάνετε με χοιρινό σουβλάκι αν θέλετε,ακόμη και με ψαρομπιφτέκια για να ξεγελάσετε τα μικρά σας.Επίσης μπορείτε να φτιάξετε και club γύρο,δυο πίτες και ανάμεσα τα υλικά και κόβοντας διαγώνια σε τέσσερα κομμάτια!!!!
Περιμένω εντυπώσεις !