Οι πατάτες αποτελούν ένα από τα βασικότερα τρόφιμα που υπάρχουν σε κάθε σπίτι, και ο λόγος είναι ότι υπάρχουν δεκάδες τρόποι μαγειρέματός τους.
Αποτελούν ένα φαγητό ιδανικό για κάτι γρήγορο, νόστιμο, διαφορετικό, περίεργο ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Γι’ αυτό το λόγο όλοι μας συνηθίζουμε να προμηθευόμαστε τις πατάτες σε μεγάλες ποσότητες και να τις αποθηκεύουμε στην κουζίνα ή την αποθήκη μας.
Τί γίνεται όμως όταν ο καιρός περνάει και δεν έχουμε προλάβει να τις μαγειρέψουμε; Αρχίζουν να βγάζουν φύτρες και να μαλακώνουν. Προκειμένου να αποφύγετε αυτή την κατάσταση και να τις διατηρήσετε φρέσκιες για όσο το δυνατόν περισσότερο, ακολουθήστε τις παρακάτω απλές συμβουλές.
-Μην τις αποθηκεύεις στο ψυγείο. Με τον λανθασμένο αυτό τρόπο διατήρησης το άμυλο μετατρέπεται σε γλυκόζη, με αποτέλεσμα η γεύση και η υφή τους να μην είναι ικανοποιητικές μετά το μαγείρεμα.
Για την καλύτερη διατήρησή τους προτίμησε να τις αποθηκεύσεις σε ένα ξηρό, δροσερό και σκοτεινό μέρος. Η αποθήκη του σπιτιού σου είναι μάλλον το ιδανικότερο μέρος για κάτι τέτοιο, ενώ αν δεν υπάρχει κάποιος χώρος που να συνδυάζει όλα αυτά, φρόντισε τουλάχιστον να τις τοποθετήσεις έστω σε ένα σημείο χωρίς φως.
– Για να μη χαλάνε οι πατάτες και βγάζουν φύτρα: τις αποθηκεύουμε σε σκοτεινό μέρος και μέσα στο καλάθι που τις φυλάμε βάζουμε και 2-3 μήλα! Δοκιμάστε το!
Απλό και εύκολο tip για να παραμένουν φρέσκες!!!!
-Απέφυγε την απευθείας επαφή της πατάτας με το τσιμέντο ή την αποθήκευσή της σε νάιλον σακούλες. Ο καλύτερος τρόπος είναι να τις τοποθετήσεις μέσα σε μια χάρτινη σακούλα, όπου οι πατάτες θα μπορούν να «αναπνέουν».