Υπεροχο σοκολατενιο και νηστισιμο κεικ με γλασο σοκολατας
Υλικά:
3/4 φλ. σπορέλαιο
2 φλ. ζάχαρη
3,5 φλ. αλεύρι
2 φλ. νερό (θερμοκρασία βρύσης)
3 κ.σ. ξύδι
6 κ.σ. κακάο
1 κ.γ. αλάτι
2 βανίλιες
2 κ.γ. σόδα μαγειρική
Για το γλάσο:
1 φλ. ζάχαρη άχνη
3 κ.σ. κακάο
1 κ.γ. σπορέλαιο
3 κ.σ. νερό
Eκτέλεση: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά του κέικ. Ρίχνετε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και το βάζετε να ψηθεί για 40′ περίπου, ή μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι καθαρό (βυθίζετε ένα μαχαίρι στο κέικ. Αν όταν βγει έχει πάνω του κολλημένη ζύμη, το κέικ δεν είναι ακόμα έτοιμο). Ετοιμάστε το γλάσο: Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Αν σας φαίνεται πολύ πηχτό, προσθέστε λίγο νεράκι ακόμα. Όταν βγάλετε το κέικ από τη φόρμα του, ρίχτε από πάνω το γλάσο και το κέικ σας είναι έτοιμο!
photo credit pinterest