Close
Λαχταριστη νηστισιμη μανιταροπιτα!

Μια πολύ νόστιμη, γρήγορη και εύκολη πίτα, για μικρούς και μεγάλους, που θα γίνει ανάρπαστη και το θέμα συζήτησης, στο τραπέζι σας.

Φτιάξτε τη, με την πρώτη ευκαιρία.
2 φυλλα σφολιάτας
600 γραμ διάφορα μανιτάρια
μπεσαμελ νηστισιμη συνταγη εδω
3 φλιτζ τσαγιού νηστίσιμο τυρί τριμμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πρασινη πιπεριά
1 κοκκινη πιπερια
ι κουταλακι δυόσμο
λιγο παπρικα γλυκια
αλάτι, πιπέρι

Σ᾿ ένα μικρό τηγάνι, ρίχνουμε τις 2 κουταλιές φυτίνη και σοτάρουμε το κρεμμύδι ελαφρά, για 1΄- 2΄ μέχρι να γίνει διάφανο.
προσθετουμε στο  τηγάνι τις πιπεριες και τα μανιτάρια μαζί με λίγο νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για ενα λεπτοΤα αφήνουμε να περιμένουν.
Ετοιμάζουμε τη νηστισιμη μπεσαμέλ
Την αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα  το μοσχοκάρυδο  και αδειάζουμε μέσα το νηστισιμο τυρι ανακατευοντας συνεχως,τη παπρικα,δυοσμο,και τέλος τα μανιτάρια και τις πιπεριες
Λαδωνουμε καλα ένα πυρίμαχο σκεύος, ή ταψάκι, και στρώνουμε τη σφολιάτα.
Έπειτα ρίχνουμε μέσα τη γέμιση και την απλώνουμε με ένα κουτάλι να πάει παντού.
Καλύπτουμε με το άλλο και κλείνουμε καλά τις άκρες
Τρυπάμε τη πίτα με ένα πιρούνι. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40-45 λεπτά.