Νηστισιμη καρυδοπιτα σιροπιαστη! Μια Σαρακοστιανή συνταγή για νηστίσιμη καρυδόπιτα που θα σας ενθουσιάσει!
ΥΛΙΚΑ
2 φλιτζ. Καρυδόψιχα ελαφρώς αλεσμένη
1 φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. Ηλιέλαιο
4 φλιτζ. αλεύρι γενικής χρήσης κοσκινισμένο
2 φλιτζ. Γάλα Αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
½ φλιτζ. κονιάκ
½ κ.γ. κανέλα
1 πρέζα Γαρύφαλλο
3 κ.γ. Μπείκιν Πάουντερ
1 κ.γ. Σόδα
Για το σιρόπι:
300 γρ. Νερό
200 γρ. Μέλι (ή 300 γρ. ζάχαρη)
Χυμό 1 Πορτοκαλιού (προαιρετικά)
Εκτελέση
Κοσκινίζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι μας και προσθέτουμε την κανέλα,το Γαρύφαλλο,το Ηλιέλαιο και ένα φλιτζάνι Γάλα Αμυγδάλου. Ανακατεύουμε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα.Προσθέτουμε το μπείκιν,τη ζάχαρη,τη σόδα που έχουμε διαλύσει στο κονιάκ,τα αλεσμένα καρύδια και το Γάλα.Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί όλο το μείγμα μας.
Λαδώνουμε το ταψάκι μας ,αλευρώνουμε … και ρίχνουμε μέσα το μείγμα απλώνοντας να πάει παντού σε όλη την επιφάνεια.
Βάζουμε στο φούρνο στους 180 με αέρα για περίπου 1 ώρα και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το νερό και μόλις αρχίσει η βράση προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και το μέλι ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.
Σιροπιάζουμε την καρυδόπιτα με το ζεστό σιρόπι αφού έχουμε κάνει πρώτα πολλές μικρές τρυπούλες με μια οδοντογλυφίδα σε όλη την επιφάνειά της.
Ειδήσεις σήμερα
- Στην Ευελπίδων η Ειρήνη Μουρτζούκου παίρνει τον δρόμο προς τον εισαγγελέα
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Η Γη της Ελιάς : Δεν θέλω να πληγωθείς – Ο Στάθης προσπαθεί να προστατέψει την Αριάδνη
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους